Egy kipattanó szikra okozott tüzet Pilisen

2021. október 13. 10:07

Kéményből kipattanó szikra miatt keletkezett tűz Pilisen egy családi házban, kamion, teherautó és kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópályán kedden reggel, vasúti töltés mellett égett az aljnövényzet Tápiószelén és Tápiógyörgyén, személyautó és kisteherautó ütközött Bugyin.

Kedden reggel egy kamion, egy teherautó és egy utánfutós kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópálya 27-es kilométere közelében, Ócsa térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben összesen öten voltak érintettek. A műszaki mentés ideje alatt jelentős torlódás alakult ki, a forgalom a leállósávon haladhatott.

A vasúti töltés mellett égett az avar Tápiószelén és Tápiógyörgyén, kedden délben. Az esethez a nagykátai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tüzet kéziszerszámokkal eloltották. 

A kémény tisztító nyílásán kipattanó szikra okozott kisebb tüzet Pilisen egy családi házban, ami a ház mögött tárolt fa bútorokat meggyújtotta, innen terjedt át a tűz a ház tetőszerkezetére. A dabasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották. Az egység egy vízsugárral és dugólétra segítségével az izzó parázsló részeket eloltotta, a tűzeset helyét hőkamerával átvizsgálta. Személyi sérülés nem történt, de a ház ideiglenesen lakhatatlanná vált. (fotó: Dabas HTP) 

Személyautó és kisteherautó ütközött össze Bugyin, a Kossuth Lajos utcában kedden délután. A járművek forgalmi akadályt okoztak. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, majd megszüntették a forgalmi akadályt.