Érdi osztályvezető lett a legjobb hatósági szakember

2021. szeptember 10. 11:16

Lezárult az idei Országos Tűzmegelőzési Vetélkedő, amelyet a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állományának szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete. Kétfős csapatokban mérték össze tudásukat a megyék és a főváros szakemberei. A legjobbak között a legeredményesebb csapatnak kijáró elismerést és serleget Hadú-Bihar megye kapta, a tagok kiemelkedően szerepeltek a tesztsorok kitöltése mellett a gyakorlati ellenőrzéseken is. A dobogó első fokáról egy ponttal lecsúszva Pest megye végzett másodikként, míg a fővárosi team harmadik lett.

A versenybírák az egyéni eredményeket is elismerték. A legjobb hatósági szakembernek idén Székely Attila tű. alezredes bizonyult az érdi katasztrófavédelmi kirendeltségről. Második helyezett a fővárosi katasztrófavédelmi hatósági osztályt képviselő Györkéné Kálmán Éva tű. őrnagy lett, a harmadik helyen pedig Hegedűs Szabolcs tű. őrnagy végzett, aki a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltségről érkezett.

Az elismeréseket dr. Ördög Tamás tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megelőzési és engedélyezési szolgálatvezetője adta át a legjobbaknak. Az alezredes kiemelte, hogy a megbízható szakmai teljesítményt az elméleti ismeretek alapozzák meg, saját tapasztalatát megosztva hozzátette, hogy a versenyek a szakmai fejlődés fontos mérföldkövei. Az idei vetélkedő lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők a legkülönfélébb témakörökben meglévő ismereteiket felfrissítsék, naprakészen tartsák. Ez egyébként nem a verseny, hanem a szakma alapkövetelménye is, amelynek valamennyi versenyző kifogástalanul eleget tett – zárta értékelését az alezredes.

Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. főhadnagy, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság