Erdő aljnövényzete égett Szentendre külterületén

2021. március 08. 11:33

Út menti árokban kapott lángra a száraz aljnövényzet a 4-es főút 24-es kilométerénél, két személygépkocsi ütközött össze Sülysápon, erdő aljnövényzete kapott lángra Szentendre külterületén, személygépkocsik ütköztek össze az 1111-es út 9-es kilométerénél, három szintes, használaton kívüli épületben keletkezett tűz Dömsödön.

Út menti árokban kapott lángra a száraz aljnövényzet vasárnap délben a 4-es főút 24-es kilométerénél, Cegléd közelében. A tűz közel kettőezer négyzetméteren égett. A lángokat a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területet.(fotó: PMKI Cegléd HTP)

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Sülysápon, a Szecsői úton. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott, a másik összetört gépkocsi forgalmi akadályt okozott. A monori hivatásos, a tápiószecsői önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Monor HTP)

Erdő aljnövényzete kapott lángra vasárnap délután Szentendre külterületén, a Nyerges-hegy oldalán. A tűz a száraz avaron gyorsan terjedt, a tűzoltók kiérkezésekor közel hat hektáron égett már az aljnövényzet. A lángokat a szentendrei, fővárosi hivatásos, a leányfalui önkéntes tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a leégett kilenc hektáros területet.(fotó: PMKI Szentendre HTP és Szentendre ÖTE)

Személygépkocsik ütköztek össze vasárnap délután az 1111-es út 9-es kilométerénél, Pomáz közelében. Az ütközés következtében az egyik autó az út menti fának csapódott, a benne utazó két ember a roncsba szorult. A pomázi önkormányzati és a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a két beszorult embert a gépkocsiból kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.(fotó: Pomáz ÖTP)

Három szintes, használaton kívüli épületben keletkezett tűz vasárnap este Dömsödön, a Rákóczi úton. A tűzoltók kiérkezésekor az első emeleten, tizenöt négyzetméteren matrac, hulladék égett, a tűz a felső szintekre nem terjedt át. A lángokat a helyi önkéntes, a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet. Az egységek az égő helyiségben egy embert találtak A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit. (fotó: PMKI KMSZ)