Viharkárok, balesetek a megyében

2020. február 11. 12:35

Tegnapi napon többször gondot jelentett a visszaáramlott égéstermék, két személygépkocsi ütközött össze Nagykőrösön, személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze Pomáz és Szentendre között, ötvennégy esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a tegnapi napon a viharos időjárást követően Pest megyében.

Tegnapi napon többször gondot jelentett a visszaáramlott égéstermék. Délelőtt Örkényben, az Ady Endre utcában egy óvodában jelzett be a szén-monoxid-érzékelő. A dabasi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az intézmény kazánhelyiségében és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően átszellőztették és átvizsgálták a helyiséget, majd biztosították a helyszínt. Alsónémediben, az Iskola utcában egy bölcsődében szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő. A dabasi hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek az épületben és kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a bölcsődét, majd biztosították a helyszínt. Üllőn, a Kinizsi utcában egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő szintén bejelzett. A monori hivatásos tűzoltók méréseket követően itt is szintén kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. 

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn délután Nagykőrösön, a Kecskeméti úton. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. Az úttesten maradt gépkocsiba egy harmadik autó is belecsúszott, személyi sérülés nem történt. A nagykőrösi önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.(fotó: Nagykőrös ÖTP)

Személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze kedden reggel Pomáz és Szentendre között. Az ütközés következtében a személyautóba egy ember beszorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert a roncsból kiszabadították, áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték.(fotó: PMKI Szentendre HTP)

Ötvennégy esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a tegnapi napon a viharos időjárást követően Pest megyében. Az erős szél kidőlt fákat, leszakadt ágakat, megrongált tetőszerkezetet hagyott maga mögött. A vihar az áramszolgáltatásban és a néhány esetben a vasúti közlekedésben is gondot okozott. Az esti órákra az áramszolgáltatás minden településen helyre állt és éjszakára már a vasúti közlekedésben sem volt fennakadás. A hivatásos tűzoltók munkáját az önkormányzati és sok esetben az önkéntes tűzoltók is segítették.(fotó: PMKI Cegléd, Dabas, Szigetszentmiklós, Monor HTP és Ráckeve ÖTP)