Current Page aloldal fejlécképe

pest.katasztrofavedelem.hu közlemények

Újabb áldozatot követelt a tűz
2024. április 22.

Százötvenöt lakástűz az első negyedévben
2024. április 15.

2024 első negyedévében összesen 155 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a Pest vármegyei tűzoltókat. Ezekben a tüzekben 3 ember vesztette az életét, 8-an pedig megsérültek. Az év első három hónapjában keletkezett lakástüzek eloltásához 61 órára és 389 tűzoltójárműre volt szüksége a tűzoltóegységeknek. Összesen 2904 négyzetméternyi épített terület égett le.

Eltömődött kémény okozott szén-monoxid-mérgezést Csévharaszton
2024. március 14.

Csütörtök délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest vármegyei Csévharaszton egy holttestet találtak. A családi ház idős lakóját napok óta nem látták a szomszédok, ezért bejelentést tettek a 112-es segélyhívószámon. A rendőrök és a mentők behatoltak az épületbe, ahol megtalálták az idős nő holttestét és egy elpusztult kutyát. Az épületben erős füstszagot lehetett érezni, ezért értesítették a tűzoltókat.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas
2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már 96 ilyen esethez riasztották a Pest vármegyei tűzoltókat, a leégett terület nagysága pedig meghaladja a 211-ezer négyzetmétert. A legnagyobb szabadtéri tűz idén Bag külterületén volt, február 7-én 50 ezer négyzetméteren égett a száraz fű.

Tragikus tűz Sóskúton
2024. február 14.

Lakástűz Sóskúton

Idős férfi vesztette életét lakástűzben Gombán
2024. február 12.

Hétfőn kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Pest vármegyei Gombán egy elhunyt személyt és egy korábbi tűz nyomait találták meg. Egy járművel vonultak a tűzoltók a Vár utcai száz négyzetméteres családi házhoz, amelynek a hálószobájában volt tűz. Egy ágy és annak környezete égett korábban, tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Érden
2024. február 10.

Szombat reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érden a Fecske utcában egy magatehetetlen embert találtak. A tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre. A 150 négyzetméteres családi ház hálószobájában szén-monoxidot mutattak ki. A hálószobában egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt csukott nyílászárók mellett. Az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Életét vesztette egy ember Cegléden
2024. január 28.

Tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett tűz vasárnap hajnalban Cegléden, a Rákóczi út egyik társasházi, második emeleti lakásában.

Tragikus lakástűz Tápiószőlősön
2024. január 26.

Lakástűz Tápiószőlősön

Csökkent a leégett lakásterületek nagysága 2023-ban
2024. január 10.

2023-ban összesen 794 lakástűz keletkezett Pest vármegyében, 179-el több, mint 2022-ben, ami 22 százalékos növekedést jelent. Az év folyamán 12 ezer négyzetméternyi épített terület égett le, 8 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Halálos tűz Tápiószecsőn
2024. január 06.

Szombat délelőtt tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a szomszédok egy hete nem láttak egy egyedül élő embert Tápiószecsőn.

Újabb áldozatokat követelt a lakástűz
2024. január 01.

A Tolna vármegyei Pálfán Szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

A szilveszteri tüzek megelőzése
2023. december 27.

Tavaly szilveszterkor 37 tűz keletkezett tűzijátékok használata során. Volt ahol épület, vagy autó gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt, a legtöbbször azonban tuják, kukák és tűzijáték égő maradványaihoz riasztották a tűzoltókat. Miskolcon egy tízemeletes társasház egyik lakása égett egy erkélyre esett tűzijáték miatt, negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember füstmérgezést szenvedett.

Meghalt egy ember egy kosdi tűzben
2023. december 23.

Szombaton tizenkilenc órakor jelezték a katasztrófavédelem felé, hogy a Pest vármegyei Kosdon kigyulladt egy családi ház és lángok csapnak ki az ablakon. A Rákóczi utcai épülethez öt járművel vonultak a tűzoltók.

Áldozatot követelt a szén-monoxid Maglódon
2023. december 11.

Vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy maglódi családi házban lakó ember nem ad életjelet magáról. A tűzoltók a Sugár úton lévő épületbe bejutva a földszinti fürdőszobában megtalálták, de az életén már nem lehetett segíteni.