1956-os megemlékezés az igazgatóságunkon

2024. október 22. 15:04

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulójára rendezett ünnepi műsorral emlékezett meg a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, illetve a meghívott vendégek.

A Szent Flórián teremben kerültek elismerésre, azok akik a szolgálat terén példaértékű feladatellátásról tettek tanúbizonyságot, munkájukat kiemelkedő teljesítménnyel végezték.

„Október 23-a az emlékezés napja. Ma fejet hajtunk mindazok előtt, akik 1956-ban bátran kiálltak a szabadságért és a függetlenségért. A forradalom hősei között sokféle ember volt: fiatalok és idősek, munkások és értelmiségiek, civilek, katonák és tűzoltókat. Mindannyian egyetlen célt követtek: a nemzeti függetlenségért harcoltak, azért, hogy Magyarország végre maga dönthessen a sorsáról..”- e szavakkal kezdődött az ünnepi megemlékezés, melyet Juhász Károly tűzoltó alezredes tartott.

Az ünnepi beszéd elhangzása után került sor az elismerések ismertetésére, melyet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Branyiczky Márk tű. dandártábornok úr adott át.

Az ünnepséget a Szózat dallamai, majd az igazgató pohárköszöntője zárta, melyben méltatta a forradalom és szabadságharc alatt szolgálatot teljesítő tűzoltó egységek ember feletti bátorságát, önzetlenségét, emberségét, amellyel örökre beírták magukat a magyar történelembe. Méltatta továbbá a mai kor kihívásaival szemben álló munkatársakat, akik büszkén viszik tovább a forradalmi hősök örökségét, emberségét, hűségét és a bátorságukat a feladataik ellátása során. Branyiczky Márk tű. dandártábornok gratulált az elismerésben részesülteknek a kiemelkedő teljesítményükért és ’56 hősei mellett a mindennapi hősökre emelte a poharát.


Kapcsolódó dokumentumok:

Felolvasó (2024.10.22.)