Viharkárok Pest vármegyében

2024. augusztus 18. 08:26

Vizes úton megcsúszott, majd egy közvilágítási oszlopnak csapódott egy személygépkocsi Monoron, villámcsapás következtében kettő lakóház tetőszerkezete kapott lángra, viharkárok Pest vármegyében.

Vizes úton megcsúszott, majd egy közvilágítási oszlopnak csapódott egy személygépkocsi szombaton délután Monoron, a Kistói úton. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.

Villámcsapás következtében kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres ikerház házrészének a tetőszerkezete szombaton a kora délutáni órákban Budakalászon, a Rigó utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a ház tetőzete nyolcvan négyzetméteren égett már. A szentendrei hivatásos, a pomázi önkormányzati és a szentendrei önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták a lakóházat. Kis idő elteltével szintén villámcsapás következtében kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres, három szintes családi ház tetőszerkezete Csobánkán, a Honfland körúton. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a tető már teljes egészében égett. A szentendrei, a fővárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat, a munkájukat a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.(fotó: Szentendre HTP)

Szombaton délelőtt Pest vármegyét is érintette a széllel és heves esőzéssel érkező viharos időjárás. Két esetben villámcsapás következtében kigyulladt kettő épület tetőszerkezete, tizenhat esetben pedig kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a tűzoltók. A vihar elsősorban Budakalászt, Csobánkát, Pomázt, Vácott, Erdőkertest, Veresegyházát és Gödöllő településeket érintette.(fotó: Gödöllő HTP)