Viharkárok Pest vármegyében

2024. július 18. 13:01

Árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi a 31-es főúton, kigyulladt egy családi házzal egybeépített hatvan négyzetméteres melléképület Biatorbágyon, tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében Gödöllőn, a délután érkező viharos időjárás először a vármegye középső részét, majd ezt követően a déli részét érintette.

Árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi szerdán a kora reggeli órákban a 31-es főút 21-es kilométerénél, Mende közelében. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A gyömrői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.(fotó: Monor HTP)

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített hatvan négyzetméteres melléképület szerdán délelőtt Biatorbágyon, a Szalonna utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a melléképület tetőszerkezete már teljes egészében égett, a tűz a főépületet veszélyeztette. A helyi önkéntes, a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az épületeket.(fotó: Törökbálint Őrs)

Tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében szerdán délután Gödöllőn, a Haraszti úton. A tűzoltók kiérkezésekor a motortér már teljes egészében égett. A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók eloltották, a felhevült fém alkatrészeket visszahűtötték, majd átvizsgálták a kiégett gépkocsit.(fotó: Gödöllő HTP)

A délután érkező viharos időjárás először a vármegye középső részét, majd ezt követően a déli részét érintette. A heves széllel járó vihar kidőlt fákat és leszakadt ágakat hagyott maga mögött. A Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség területéről összesen negyvenhét eseményről érkezett bejelentés a vármegyei műveletirányításra, majd a ceglédi kirendeltség területéről pedig hatvannégy hívás futott be. A káreseményeket hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes egységek szüntették meg. A tűzoltókkal együtt dolgoztak az áramszolgáltató szakemberei is, hiszen rövidebb-hosszabb ideig a leszakadt vezetékek miatt egyes településeken áramkimaradás is volt.(fotó: Gödöllő HTP)