Üzemeltetői konferencia az igazgatóságunkon

2024. április 09. 14:37

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 9-én üzemeltetői konferenciát rendezett

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 9-én üzemeltetői konferenciát rendezett, melyen közel nyolcvanan vettek részt. A rendezvény célja a vármegye illetékességi területén található veszélyes anyagokkal foglalkozó és küszöbérték alatti üzemek biztonságos működésének és ezáltal a vármegye lakossága biztonságának fenntartása. 

A konferenciát Andor Máté tűzoltó alezredes, vármegyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Az igazgató-helyettes többek között kihangsúlyozta, hogy a biztonságos üzemeltetés közös érdek, ennek elősegítésére, valamint a hatóság munkájának jobb összehangolása, a tapasztalatok megismerése érdekében tartja meg az igazgatóság a szakmai napot.

Az igazgató-helyettest követően Bali Péter tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő a hatósági eljárások, valamint a védelmi terv gyakorlatok tapasztalatairól, az üzemeltetői kötelezettségekről, és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos káresemények tapasztalatairól adott átfogó képet a jelenlévők részére. 

Ezután Gubucz Tamás tűzoltó százados, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor csoportvezetője, a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és a küszöbérték alatti üzemek biztonsági dokumentációnak vizsgálatával kapcsolatos üzemeltetői és hatósági feladatokról tartott előadást. 

Kereskényi Margit tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Veszélyes Üzemek Főosztály kiemelt főelőadója az időszakos hatósági ellenőrzések tapasztalatait, illetve a 2024. évi kiemelt vizsgálati szempontok aktualitásait osztotta meg a résztvevőkkel.

Az előadók sorát Andor Máté tűzoltó alezredes, vármegyei igazgatóhelyettes zárta, aki az igazgatóság idei évi aktualitásairól és a megtett intézkedések eredményeiről számolt be.

Az előadásokat követően a jelenlévők kérdéseket tettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban, amivel tovább segítették a közös munkát az iparbiztonsági hatóság és az üzemeltetők között.

A konferenciát az igazgató-helyettes zárta. Megköszönte az üzemeltetők részvételét, kiemelve, hogy az üzemeltetők érdekeltek a katasztrófavédelmi, iparbiztonsági feladatok végrehajtásában. Fontos a szükséges információk átadása, valamint a feladatok megvitatása hatékonyan hozzájárul a biztonságos üzemeltetés feltételeinek biztosításához és a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez. (Fotó: PVMKI)