Istálló égett Gyömrőn

2024. február 11. 10:09

Bontásra váró állattartó építmény gyulladt ki Gyömrő külterületén, tűz keletkezett egy melléképületben Szigetújfalun, tűz keletkezett egy csarnok jellegű épület helyiségében Kőröstetétlenen, felborult egy személygépkocsi Pátyon, két személygépkocsi ütközött össze Dabason.

Bontásra váró százötven négyzetméteres állattartó építmény gyulladt ki szombaton a kora reggeli órákban Gyömrő külterületén. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek az istálló már teljes egészében égett, állatok nem tartózkodtak az épületben. A helyi önkéntes, a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átvizsgálták a kiégett épületet, a munkájukat a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az oltás során az istállóból kettő felhevült ipari gázpalackot az egységek kihoztak, a hűtésükről gondoskodtak.(fotó: Pest KMSZ)

Tűz keletkezett egy melléképületben kialakított konyhában szombaton a kora délutáni órákban Szigetújfalun, a Rózsa utcában. A tűzhely és annak környezete égett, a tűzoltók kiérkezése előtt a házban tartózkodók eloltották a lángokat. A kis-szigeti önkéntes és a ráckevei önkormányzati tűzoltók az izzó részeket eloltották, átszellőztették és átvizsgálták az épületet.(fotó: Ráckeve ÖTP)

Tűz keletkezett egy ezer négyzetméteres csarnok jellegű épület ötven négyzetméteres helyiségében szombaton délután Kőröstetétlenen, az Abonyi úton. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek a tűz már átterjedt az üzem tetőszerkezetére is, a lángok további épületrészt veszélyeztettek. A ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat, átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzoltók munkáját a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Lesodródott az útról, árokba hajtott, majd az úttestre visszacsapódott és felborult egy személygépkocsi szombaton délután Pátyon, a Torbágyi úton. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.(fotó: Törökbálint Őrs)

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton este Dabason, a Szent István úton. Az ütközés következtében az egyik autó felborult, majd kerítésen keresztül egy ház falába csapódott, az ott lévő gázvezetéket elszakította. Az elszakadt vezetékből ömlött a gáz. A dabasi hivatásos tűzoltók megszüntették a szivárgást, áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.(fotó: Dabas HTP)