Újonc tűzoltók az igazgatóságunkon

2024. február 02. 12:36

Huszonöt újonc tűzoltó vette át a kinevezését február 02-án a Pest Vármegyei Igazgatóságon. A kinevezéseket Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

A tiszthelyettesek öthónapos képzést követően a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában tartott kibocsátó ünnepségen tettek fogadalmat február 01-én. Az esküt tett tűzoltók a vármegyei igazgatóságokon vették át a kinevezéseiket, majd kerültek ki a leendő parancsnokságukra.

A kinevezett Pest vármegyei tűzoltókat az igazgató köszöntötte és egyben gratulált a sikeres vizsgához. A tábornok kiemelte, hogy a társadalom által elismert hivatást fognak űzni, amire legyenek büszkék! A legszebb hivatás gyakorlásához nemcsak kitartásra, erőre, hanem a tudás folyamatos fejlesztésére is szükség van. A feladat nem könnyű, hiszen minden szolgálati nap, minden beavatkozás különbözik egymástól, új kihívást jelent. A tűzoltószakmában is igaz az életen át való tanulás, a meglévő ismeretek bővítése, hiszen a világ fejlődik, a technika megújul, amihez a tűzoltók tudásának és felkészültségének is igazodni kell. Végül sok sikert és egészséget kívánt az új beosztásukhoz.

A frissen végzett tűzoltók a ceglédi, a nagykátai, az érdi, a gödöllői, a monori, a dabasi, a váci és a szentendrei parancsnokság munkáját fogják segíteni.

Fotó: PVMKI