Újabb mérési eredmények - váci csőtörés

2023. november 17. 15:26

Frissítés:

Az akkreditált laboratóriumi vizsgálat nehézfémekre vonatkozó vizsgálati eredményeiről készült 2023. 11. 17-i jegyzőkönyv értékelése alapján a vízmintákban határérték feletti koncentráció nem volt kimutatható. Az értékelést a területileg illetékes vízvédelmi hatóság a közcsatornába bocsátható szennyezőanyagokra vonatkozó jogszabályban meghatározott küszöbértékek alapján végezte el.

Frissítés: 2023.11.16. 18:33

A Vác, Gőzös utcai csőtörésnél a környezetbe került, tisztított technológiai szennyvíz akkreditált laboratóriumi vizsgálatának első eredményeiről készült jegyzőkönyv értékelése alapján a vízmintákban határérték feletti szennyezőanyagok jelenléte nem volt kimutatható. Az értékelést a területileg illetékes vízvédelmi hatóság a közcsatornába bocsátható szennyezőanyagokra vonatkozó jogszabályban meghatározott küszöbértékek alapján végezte el.

2023.11.15. 21:56

Szerdán kora este Vácott, a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a földút, amely alatt egy 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott. A teherautót a tűzoltók kiérkezése előtt elvontatták. A szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett. A katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. Még ma este akkreditált mintavétel is történik, amelynek laboratóriumi vizsgálata néhány napot igényel.