Hirtelen lezúduló heves esőzés okozott gondot Pest vármegyében

2023. június 07. 10:34

Vizes úton megcsúszott, majd az oldalára borult egy személyautó Úri és Sülysáp között, szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M6-os autópályán, hirtelen lezúduló heves esőzés okozott gondot Pest vármegyében.

Vizes úton megcsúszott, majd az oldalára borult egy személyautó kedden délelőtt Úri és Sülysáp között. A gépkocsiban két ember utazott, mindketten a roncsba rekedtek. A nagykátai hivatásos tűzoltók kézi erővel a két embert a roncsból kiszabadították, kerekeire állították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.(fotó: Nagykáta HTP)

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi kedden este az M6-os autópálya 24-es kilométerénél, Érd közelében. Az összetört autó forgalmi akadályt okozott. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.(fotó: Érd HTP)

Hirtelen lezúduló heves esőzés okozott gondot kedden délután Pest vármegyében. A nagy mennyiségű csapadékot az árkok, a csatornák nem tudták elvezetni, így a felgyülemlett víz utakat, pincéket, melléképületeket árasztott el. Tizennégy esetben kellett a hivatásos és az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak vizet kiszivattyúzni az elárasztott helyiségekből. A legtöbb beavatkozás Biatorbágyon, Pátyon, Pomázon, Budakalászon és Szentendrén történt. Az esővíz mellett kidőlt fák és letört ágak adtak még munkát a tűzoltóknak. Tárnokon szerdán a kora reggeli órákban a Deák Ferenc és a Zrínyi utcában okozott gondot a heves zivatar. Az esővíz tizenhárom ingatlant veszélyeztetett. Az érdi hivatásos tűzoltók a vízművek és az önkormányzat segítségével több szivattyúval megkezdték a víz eltávolítását.(fotó: Érd HTP és Szentendre ÖTE)