Szebbnél szebb pályaműből válogathattunk idén

2023. május 24. 08:56

Májusban lezárult az idei alkotói pályázat. A versenyen több korcsoportban lehetett indulni az iskolásoknak és az óvodásoknak is.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén immár tizedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát az iskolások körében. A fókuszban a füstérzékelő életmentő szerepe állt, a diákok három korcsoportban pályázhattak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de akár filmet is forgathattak. A több kategóriában beérkezett műveket többek között a szakmai szempontok alapján, a vármegyében tevékenykedő Kustánné Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógus értékelte. A bírálóbizottságnak az elbírálás során figyelembe kellett venne egy-egy alkotás esztétikai, a nyelvtani és társadalmi hasznosságát is természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok alapján. A jobbnál-jobb  pályaművet látva, nem volt könnyű feladata a bizottságnak. 

A korcsoportoknak megfelelő helyezetteknek a tárgyjutalmakat ünnepélyes keretek között Andor Máté tűzoltó alezredes, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át, és egyben gratulált az elért eredményekhez. Az első helyezést elérő alkotók pályaművei automatikusan indulnak az országos megmérettetésen. Az országos verseny győztesei júniusban értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak majd. Az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázat érkezett, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2023” címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót, vagyis az adott intézményben füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás teszi majd izgalmassá a rendhagyó oktatást.

A díjazottjaink:

Szabadkézi rajz 1. korcsoport:

  • I. helyezett Szénási Eszter
  • II. helyezett Dobronay Dóra
  • III. helyezett Riskó Alexandra

Szabadkézi rajz 2. korcsoport: 

  • I. helyezett Lipcsei Dominika
  • II. helyezett Kiss Adrián
  • III. helyezett Gálik Zsolna

Video:

  • I. helyezett: Kiripolszki Bence

Köszönjük a csodás pályaműveket, és gratulálunk a díjazottaknak! Jövőre is várjuk a szebbnél szebb alkotásokat!

Fotó: Pest MKI