Március tizenötödikére emlékeztünk

2023. március 14. 15:34

2023. március 14-én a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya a Nemzeti Ünnep, március tizenötödike tiszteletére rendezett ünnepségen emlékezett meg az 1848-49 –es forradalom és szabadságharc hőseiről.

„Egy nemzet életében vannak olyan pillanatok, amelyeket még évtizedek és évszázadok után is felidézünk, az eseménytől függően lehajtott vagy éppen felemelt fejjel, hangosan hogy meghallja az egész világ, vagy éppen halkan emlékezve, hogy a közös hallgatás kössön össze minket” - kezdte megemlékező ünnepi beszédét Andor Máté tűzoltó alezredes, igazgató- helyettes. Ünnepi beszédében megemlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről, annak eszméjéről, és a nemzeti összefogásról is, „amikor egy egész nemzet állt ki a közös eszme mellett, és egy egész nemzet vállalta a sokszor véres megpróbáltatásokat is azért, amiben hittek.” „A mi feladatunk, hogy az 1848-as szabadságharc hőseit soha ne feledjük, és biztosítsuk, hogy áldozatuk nem volt hiába való.” – zárta sorait az igazgató-helyettes. 

Nemzeti ünnepünk alkalmából, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladataik kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Csámpai Attila tűzoltó századost, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, a belügyminiszter miniszteri emléktárgyat adományozott Kovácsné Kerekes Enikőnek, a monori katasztrófavédelmi kirendeltség ügykezelőjének.