Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete Nagykátán

2022. november 23.

Gázvezetéket szakított egy munkagép Sülysápon, két személygépkocsi ütközött össze Versegen, kigyulladt az általános iskola tetőszerkezete Nagykátán, menetrend szerint közlekedő személyvonat embert gázolt a 4-es főút 79-es kilométerénél, felborult egy személygépkocsi a 31-es főút 53-as kilométerénél.

Gázvezetéket szakított egy munkagép kedden délután Sülysápon, a Szent István téren. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz. A nagykátai hivatásos tűzoltók ötven méteres sugarú körben lezárták a területet, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. 

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután Versegen, a Fő utcában. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az aszódi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A két autóban összesen négy ember utazott.

Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete kedden délután Nagykátán, a Zárda utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az ezer négyzetméteres tetőszerkezet egy része égett, a tűz gyorsan és nagy területen terjedt, veszélyeztette a szomszédos lakóházakat. A nagykátai, a jászberényi, a monori, a ceglédi, a fővárosi, a hatvani és a gödöllői hivatásos, valamint a tápiószecsői, a györgyei, a szentendrei, a kókai, a farmosi, a gyömrői, a fóti, a péceli és a sülysápi önkéntes tűzoltók, több mint hatvanan, több oldalról támadva, vízsugarak, vízágyú segítségével oltották el a tüzet, illetve megakadályozták, hogy a lángok továbbterjedjenek. A munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az iskola tetőszerkezete és a felső szintje teljes egészében égett, a tető több helyen beszakadt. A tűz keletkezésekor az épületben nyolcvan diák és hét felnőtt tartózkodott, akik időben, sérülések nélkül elhagyták az iskolát. Mivel a tűz a szomszédos társasházat is veszélyeztette, ezért onnan a tűzoltók huszonhét embert biztonságos helyre kísértek, akik a tűzoltást követően visszatérhettek otthonukba. Az épület felső része teljesen kiégett, oktatásra alkalmatlanná vált. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Menetrend szerint közlekedő személyvonat embert gázolt kedden délután a 4-es főút 79-es kilométerénél, Cegléd közelében. A vonat a nyílt pályán állt meg. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, majd segédkeztek a vonaton utazó emberek mentesítő járatra való átszállásában. 

Felborult egy személygépkocsi kedden este a 31-es főút 53-as kilométerénél, Szentmártonkáta közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.