Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete Nagykátán

2022. november 23. 10:27

Gázvezetéket szakított egy munkagép Sülysápon, két személygépkocsi ütközött össze Versegen, kigyulladt az általános iskola tetőszerkezete Nagykátán, menetrend szerint közlekedő személyvonat embert gázolt a 4-es főút 79-es kilométerénél, felborult egy személygépkocsi a 31-es főút 53-as kilométerénél.

Gázvezetéket szakított egy munkagép kedden délután Sülysápon, a Szent István téren. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz. A nagykátai hivatásos tűzoltók ötven méteres sugarú körben lezárták a területet, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. 

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután Versegen, a Fő utcában. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az aszódi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A két autóban összesen négy ember utazott.

Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete kedden délután Nagykátán, a Zárda utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az ezer négyzetméteres tetőszerkezet egy része égett, a tűz gyorsan és nagy területen terjedt, veszélyeztette a szomszédos lakóházakat. A nagykátai, a jászberényi, a monori, a ceglédi, a fővárosi, a hatvani és a gödöllői hivatásos, valamint a tápiószecsői, a györgyei, a szentendrei, a kókai, a farmosi, a gyömrői, a fóti, a péceli és a sülysápi önkéntes tűzoltók, több mint hatvanan, több oldalról támadva, vízsugarak, vízágyú segítségével oltották el a tüzet, illetve megakadályozták, hogy a lángok továbbterjedjenek. A munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az iskola tetőszerkezete és a felső szintje teljes egészében égett, a tető több helyen beszakadt. A tűz keletkezésekor az épületben nyolcvan diák és hét felnőtt tartózkodott, akik időben, sérülések nélkül elhagyták az iskolát. Mivel a tűz a szomszédos társasházat is veszélyeztette, ezért onnan a tűzoltók huszonhét embert biztonságos helyre kísértek, akik a tűzoltást követően visszatérhettek otthonukba. Az épület felső része teljesen kiégett, oktatásra alkalmatlanná vált. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Menetrend szerint közlekedő személyvonat embert gázolt kedden délután a 4-es főút 79-es kilométerénél, Cegléd közelében. A vonat a nyílt pályán állt meg. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, majd segédkeztek a vonaton utazó emberek mentesítő járatra való átszállásában. 

Felborult egy személygépkocsi kedden este a 31-es főút 53-as kilométerénél, Szentmártonkáta közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.