Pincetűz és balesetek a megyében

2022. november 17. 08:59

Egy családi ház pincéjében volt tűz Szigetszentmiklóson, két gépkocsi ütközött össze Szigethalom térségében, személyautó hátuljának ütközött egy vasúti szerelvény Inárcson, teherautó és személyautó ütközött össze az 7-es főúton Érden, távközlési oszlopot döntött ki egy autó Dunabogdányban, jelzett a szén-monoxid-érzékelő Érden.

Egy száz négyzetméteres családi ház pincéjében keletkezett tűz Szigetszentmiklóson, az Átlós utcában szerda hajnalban. A pincében papír és fahulladék égett mintegy öt négyzetméteren. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett, egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet, majd a helyiséget hőkamerával átvizsgálták. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Szerdán reggel, a 3117-es úton Farmoson, egy személygépkocsi az úttestről lesodródott és az út menti árokba hajtott. A járműben egy fő utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A farmosi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók és áramtalanították az autót. (fotó: Nagykáta HTP)

Két gépkocsi ütközött össze Szigethalom térségében, a Mátyás utca és a Kolozsvári utca kereszteződésében szerdán, korán reggel. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 


Árokba hajtott egy személyautó az M6-os százhalombattai lehajtójánál szerdán délben. Az autóban ketten utaztak, sérüléseket nem szenvedtek. Az érdi hivatásos tűzoltókat riasztották műszaki mentés céljából. (fotó: Érd HTP) 


Egy személyautó hátuljának ütközött az Inárcsi megállóban a Lajosmizse felől a Nyugati Pályaudvarra tartó vonat. A vasúti szerelvény az autót lelökte a sínről, az abban utazó két embernek nem esett baja. A vonaton húsz ember utazott, a szerelvényt ők is sérülések nélkül hagyták el. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült gépjárművet. 

Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze szerda délután a 7-es főút és a Szajkó utca találkozásánál, Érd térségében. Az ütközés következtében a személyautó félig az árokba csúszott. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket.  A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. (fotó: Érd HTP)


Távközlési oszlopnak ütközött egy gépkocsi Dunabogdányban, a 11-es főút Kossuth Lajos úti szakaszán, a 37-es kilométerszelvénynél szerdán este. Az ütközés következtében az oszlop veszélyesen megdőlt. A szentendrei hivatásos és a visegrádi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik áramtalanították a járművet, illetve eltávolították az oszlopot. A beavatkozás idejére lezárták egy sávon az érintett útszakaszt. 


Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy érdi családi házban szerdán, késő este. Az érdi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a nyílt égésterű gázkészülékkel fűtött otthonban, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A tulajdonosok a jelzéskor kikapcsolták a készüléket, kinyitották az ablakokat és elhagyták a házat. A gázszolgáltató szakembere a készüléket leplombálta, az ott lakók alternatív módon oldják majd meg a fűtést.