Tűzesetek és balesetek a megyében

2022. szeptember 21. 08:58

Munkavégzés közben gázvezetéket vágtak Nagymaroson, beizzott egy ház tetőszerkezete Tóalmáson a Fő utcában, két autó ütközött össze a körforgalomban Szigetszentmiklóson, frontálisan karambolozott két személyautó Érden, füstölt egy kamion kereke Gödön.

Kigyulladt egy autó a szerdai nap első perceiben Monoron, a Jókai utca végén lévő füves területen. A helyszínt a monori hivatásos tűzoltók gyalogosan közelítették meg, majd eloltották az addigra már teljes terjedelmében égő járművet. A tűznek nem volt sérültje.

Munkavégzés közben elvágtak egy gázvezetéket tegnap délelőtt Nagymaroson, a Nefelejcs közben. A sérült gerincvezetékből ömlött a gáz. A csövet előbb a váci hivatásos tűzoltók feszítővágójával elszorították, ezt később lecserélték a gázművek erre használatos eszközére. A tűzoltók légzésvédelem mellett körbeásták a sérült részt, közben figyelték a gáz koncentrációját. A munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Senkinek nem esett baja és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

A terasz fedéséhez használt bitumenes lemez olvasztása közben meggyulladt egy ház tetőszerkezetében lévő szalma tegnap délben Tóalmáson, a Fő utcában. A tulajdonos levitte a tetőről a munkálatokhoz használt gázpalackot, áramtalanította az épületet és a kerti locsolóval elkezdte oltani a tüzet. Az esethez először a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, de addigra már nem voltak lángok, így csak a tetőt kellett hűteniük. A nagykátai hivatásos tűzoltók végezték el az utómunkálatokat, és hőkamerával átvizsgálták a födémet. A ház lakható maradt és sérülés sem történt.

Összeütközött két autó tegnap délután Szigetszentmiklóson, a Gyári úton a körforgalomban. Mindkét kocsiban ketten ültek, a balesetben senki nem sérült meg. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és részt vettek a forgalom irányításában.

Frontálisan karambolozott két személykocsi tegnap este Érden, az Alsóerdősor utcában. Az autókban összesen két felnőtt és két gyermek utazott, a mentők mindannyiukat megvizsgálták, nem sérültek meg. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat.

Füstölni kezdett egy élelmiszert, gyümölcsöt szállító külföldi kamion kereke tegnap este Gödön. A füstölést a helyszínen tartózkodók porral oltóval megszüntették. Az esethez a váci hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak. Hőkamerával megvizsgálták a jármű kerekeit, és visszahűtötték a felmelegedett részeket. Az eset során nem történt sérülés.