Egész nap tartott az oltás Tatárszentgyörgy külterületén

2022. augusztus 20. 08:49

Pénteken is egész nap dolgoztak a tűzoltók a Tatárszentgyörgy külterületén kigyulladt száraz növényzet oltásán, kigyulladt egy ezerkettőszáz bálából álló szalmakazal Áporka külterületén.

Pénteken is egész nap dolgoztak a tűzoltók a Tatárszentgyörgy külterületén kigyulladt száraz növényzet oltásán. Csütörtökön kigyulladt és több hektáron égő tűz továbbterjedését péntek hajnalra sikerült megakadályozni a tűzoltóknak. Azonban a feltámadó szél miatt újabb lángolások alakultak ki, így délelőtt ismét a legnagyobb riasztási fokozatban kezdték meg a tűz oltását az egységek. Közel száz tűzoltó oltotta a lángokat. Éjszakára sikerült megfékezni a tüzet, a területen még parázslások, beizzások találhatóak. A leégett kétezer nyolcszáz hektár terület átvizsgálása, a parázslások és a beizzások megszüntetése még a szombati napon is tartani fog.(fotó: Szentendre ÖTE)

Kigyulladt egy ezerkettőszáz bálából álló szalmakazal pénteken éjszaka Áporka külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor a kazal teljes egészében égett, a tűz további bálákat veszélyeztetett. A ráckevei önkormányzati, a délegyházi önkéntes, a fővárosi és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók erőgépek segítségével szétbontották az égő bálákat, közben megkezdték az oltását, valamint megakadályozták a tűz továbbterjedését.(fotó: Ráckeve ÖTP)