Halálos lakástűz Szigetszentmiklóson, a héten ez a már a hatodik

2021. november 19.

Péntek délután fél ötkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy társasház egyik lakása Szigetszentmiklóson, a Váci Mihály utcában. Egy négyszintes társasház második emeleti lakásának hálószobájában keletkezett tűz. A tizenkét négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében égett. Tizenegy szigetszentmiklósi tűzoltó három járművel azonnal a helyszínre érkezett és megkezdték a tűz oltását. Beavatkozás közben az égő hálószobában egy holttestet találtak. A társasházban lakókat átmenetileg kikísérték az épületből, összesen nyolc ember hagyta el az épületet. A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, az épület átszellőztetése után mindenki hazatérhetett.

 A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A héten ez a hatodik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, egy parasztházban volt halálos tűzeset. Szerdán Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen egy előszobában, csütörtök hajnalban Siklóson szintén egy előszobában találtak holttestet a tűzoltók.

A lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Szintén 99 százalékuk reggel hat és este tizenegy óra között történik, amikor aktívak vagyunk. Ha minden otthonban lenne legalább egy füstérzékelő, ezek a tragédiák megelőzhetőek lettek volna.

Forrás: BM OKF