Kutyát mentettek a gödöllői tűzoltók

2021. október 11. 13:52

Tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres, kétszintes családi házban Ercsiben, vasajtóba szorult egy kutya feje Veresegyház, Fő úti családi ház udvarán, két személygépkocsi ütközött össze Szentendrén.

Tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres, kétszintes családi házban vasárnap reggel Ercsiben, a Kárpáthy Jenő utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a ház tetőszerkezete teljes egészében, a tetőtér részben égett. A tűz átterjedt az épület mellé épített garázsra is. A lángokat a FER létesítményi, az érdi, pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd átszellőztették és átvizsgálták a helyiségeket. A tűz keletkezésekor a házban négy ember tartózkodott, ők időben elhagyták az égő épületet. Az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. 

Vasajtóba szorult egy kutya feje vasárnap reggel Veresegyház, Fő úti családi ház udvarán. A kutya önerejéből kiszabadulni nem tudott, a kimentéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét. A gödöllői hivatásos tűzoltók lemezvágóval és egyéb műszaki eszközzel az eb fejét az ajtóból kiszabadították, a gazdájának sérülések nélkül átadták. 

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap a kora esti órákban Szentendrén, az Ady Endre úton. Az ütközés következtében az egyik autó egy távközlési oszlopnak csapódott. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.