Minősítő gyakorlatok a hétvégén

2021. augusztus 04. 11:55

Hétvégén sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre három korábban önálló beavatkozást vállaló önkéntes tűzoltó egyesület.

Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesületnek Budaörsön, egy hotel épületében, a Kis- Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek Szigetszentmiklóson, egy autószerelő műhelyben, a Gyömrői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek pedig Gyömrőn  kellett bizonyítania a szakmai felkészültségét, eszközeinek, felszereléseinek bevethetőségét, valamint a beavatkozást irányító személy tűzoltásvezetői feladatainak ellátására vonatkozó alkalmasságát. A gyakorlatok során a különböző tervekben foglaltak alapján a rajok együttműködésének begyakoroltatása, valamint az elsajátított elméleti, szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása meghatározott taktikai feltételek, körülmények között valósult meg. A tűzoltó egyesületek a gyakorlatot az igazgatóságunk szakmai felügyelete mellett fegyelmezetten, szakmailag kiválóan végrehajtották, sikeresen teljesítették.

Az önálló beavatkozás lehetőségének biztosítása több szempontból is fontos. Egyrészt a lehető legközelebb került a mentő tűzvédelem az állampolgárokhoz, ami különösen a fehér foltokon lévő települések életében meghatározó, hiszen a káresethez a korábbinál gyorsabban kiérkező segítségnek köszönhetően a károk minimalizálhatóvá váltak. Az, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek nagyobb súlyt kaptak, közösségépítő erőt is jelentett, az önkéntességet élénkítette a településeken.

Fotó: Kis-Sziget ÖTE, Gyömrő ÖTE, Budaörs ÖTE