Villám csapott egy családi házba Dabason

2021. július 18. 09:40

Viharkárok Pest megyében, villámcsapás következtében kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Dabason, két személygépkocsi ütközött össze Cegléden, tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében Dunaharasztiban.

A viharos időjárással összefüggésben, Pest megyében a szombati napon összesen negyven kettő esetben kellett beavatkozni a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak. Huszonnégy esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el az egységek, tizennégy helyszínen vízeltávolítást végeztek, három esetben pedig a villámcsapás okozta károk felszámolásában, átvizsgálásban vettek részt a tűzoltók. (fotó: PMKI Dabas és Gödöllő HTP)

Villámcsapás következtében kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete szombatra virradóra Dabason, a Batsányi János utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tető közel ötven négyzetméteren égett, a tűz részben átterjedt az épület felső szintjére, illetve a lakás füsttel telítődött. A tüzet a dabasi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a lángok továbbterjedését, majd szellőztették és vizsgálták át a helyiségeket. (fotó: PMKI Dabas HTP)

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton a kora délutáni órákban Cegléden, a Külső Kátai úton. Az ütközés következtében az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. (fotó: PMKI Cegléd HTP)

Tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében szombaton délután Dunaharasztiban, a Némedi úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók több porral oltó segítségével a lángokat eloltották, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, a felhevült fém alkatrészeket visszahűtötték, majd átvizsgálták a járművet. (fotó. PMKI Szigetszentmiklós HTP)