Villám csapott egy családi házba Dabason

2021. július 18.

Viharkárok Pest megyében, villámcsapás következtében kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Dabason, két személygépkocsi ütközött össze Cegléden, tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében Dunaharasztiban.

A viharos időjárással összefüggésben, Pest megyében a szombati napon összesen negyven kettő esetben kellett beavatkozni a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak. Huszonnégy esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el az egységek, tizennégy helyszínen vízeltávolítást végeztek, három esetben pedig a villámcsapás okozta károk felszámolásában, átvizsgálásban vettek részt a tűzoltók. (fotó: PMKI Dabas és Gödöllő HTP)

Villámcsapás következtében kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete szombatra virradóra Dabason, a Batsányi János utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tető közel ötven négyzetméteren égett, a tűz részben átterjedt az épület felső szintjére, illetve a lakás füsttel telítődött. A tüzet a dabasi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a lángok továbbterjedését, majd szellőztették és vizsgálták át a helyiségeket. (fotó: PMKI Dabas HTP)

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton a kora délutáni órákban Cegléden, a Külső Kátai úton. Az ütközés következtében az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. (fotó: PMKI Cegléd HTP)

Tűz keletkezett egy gépkocsi motorterében szombaton délután Dunaharasztiban, a Némedi úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók több porral oltó segítségével a lángokat eloltották, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, a felhevült fém alkatrészeket visszahűtötték, majd átvizsgálták a járművet. (fotó. PMKI Szigetszentmiklós HTP)