Az M4-es autóút mindkét oldalán történt egy-egy baleset

2021. június 09. 11:53

Kettő baleset is történt az M4-es autóúton, jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő Százhalombattán, felborult egy utánfutót vontató személygépkocsi Dány külterületén.

Szalagkorlátnak ütközött és az úton keresztbe fordult egy kamion kedden délelőtt az M4-es autóút 34-es kilométerénél, Üllő közelében. A teherautóból folyt az üzemanyag és akadályozta a forgalmat, de személyi sérülés nem történt. A monori hivatásos tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, majd tűzoltódaru segítségével megszüntették a forgalmi akadályt, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mentés ideje alatt újabb baleset történt az M4-es autóúton, a 33-as kilométernél Budapest irányába, ahol az úttestet elválasztó szalagkorlátnak ütközött és az oldalára borult egy kamion. A sofőr nem tudott kiszállni az utasfülkéből, a felborult kamion forgalmi akadályt okozott. A monori hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadították a teherautó vezetőjét, és átvizsgálták a kamiont. A felborult járművet daru és kamionmentő segítségével a kerekeire állították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az egységek munkáját ebben az esetben is a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.(fotó: PMKI Monor HTP)

Jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő kedden délután Százhalombattán, a Borostyán utcában. Az érdi hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végzetek a lakásban és alacsony értékben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették az ingatlant, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig.

Felborult egy utánfutót vontató személygépkocsi kedden este Dány külterületén. A gépkocsiban ketten utaztak, mindketten önerejükből elhagyták az autót. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.