Kigyulladt egy lakóház és a melléképületei Dunabogdányban

2021. június 07. 10:55

Elhagyatott két szintes présház tetőszerkezete kapott lángra Biatorbágy külterületén, villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Ráckevén, kigyulladt egy hetvenöt négyzetméteres családi ház tetőszerkezete, valamint a mellé épített százhúsz négyzetméteres garázs és melléképületek Dunabogdányban.

Elhagyatott két szintes présház tetőszerkezete kapott lángra vasárnap délben Biatorbágy külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, a tűz a közeli erdőt veszélyeztette. A lángokat a helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a leégett épületet. A tűzoltást nagyban nehezítette, hogy a présházat szűk, sűrű növényzettel benőtt úton lehetett csak megközelíteni.(fotó: PMKI Törökbálint Őrs)

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap délután Ráckevén, az Ady Endre utcában. Az ütközés következtében az oszlop eltört, a gépkocsira dőlt. A ráckevei önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott.

Kigyulladt egy hetvenöt négyzetméteres családi ház tetőszerkezete, valamint a mellé épített százhúsz négyzetméteres garázs és melléképületek vasárnap délután Dunabogdányban, a 11-es főúton. A tűzoltók kiérkezésekor a garázs a benne álló gépkocsival együtt, a melléképületek és a főépület tetőzete már teljes egészében égett. A tűz keletkezésekor az épületben két ember tartózkodott, ők időben elhagyták az égő házat. A tüzet a leányfalui, visegrádi önkéntes, a szentendrei, fővárosi és az esztergomi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlanokat. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A ház lakhatatlanná vált, az ott élők rokonokhoz költöztek.(fotó: PMKI Szentendre HTP és KMSZ)