Ikerház fele égett Pécelen

2021. május 04. 07:45

Száraz aljnövényzet, bontott autók és azok alkatrészei, autógumik kaptak lángra Sződligeten, kigyulladt egy négyszintes ikerház egyik fele Pécelen.

Száraz aljnövényzet, bontott autók és azok alkatrészei, autógumik kaptak lángra hétfőn délután Sződligeten, a Malom utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz több ponton, közel kettőszáz négyzetméteren égett már, valamint egy húsz négyzetméteres fa melléképület is lángokban állt. A tüzet a váci önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a leégett területet.(fotó: PMKI Vác HTP)

Kigyulladt egy négyszintes ikerház egyik fele hétfőn éjjel Pécelen, a Pesti úton. A tűzoltók kiérkezésekor a ház tetőszerkezete, a felső szintje már teljes egészében égett. A tűzzel érintett lakrészben három ember a teraszon rekedt, őket a tűzoltók létra segítségével menekítették ki. A tűzzel nem érintett épületrészben szintén három ember tartózkodott, őket a tűzoltók biztonságos helyre kísérték. A lángokat a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a kiégett helyiségeket, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzzel érintett épület lakhatatlanná vált, az ikerház másik felébe az ott élők a tűzoltását követően visszamehettek.(fotó: PMKI KMSZ)