Cirkuszi pótkocsi égett Áporkán

2021. március 31.

Gázvezetékbe vágott egy munkagép Budakeszin, kigyulladt egy cirkuszi pótkocsi Áporkán, kigyulladt egy irodakonténer Bagon, felhalmozott hulladék kapott lángra Ürömön.

Gázvezetékbe vágott egy munkagép kedden reggel Budakeszin, az Erkel utcában. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz, ezért annak környezetét a helyi önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók lezárták. Az egységek a megvágott vezetéket összeszorították, ezzel ideiglenesen megszüntették a kiáramlást, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A szolgáltató szakemberei kiszakaszolták a megvágott vezetéket, majd gondoskodtak a végleges javításáról. A műszaki mentés ideje alatt a tűzoltók a lezárt területről négy embert kísértek biztonságos helyre, akik a gázelzárást követően visszatérhettek a lakásaikba.

Kigyulladt egy cirkuszi pótkocsi kedden délután Áporkán, a Tavasz utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a pótkocsi már teljes egészében égett, a tűz további kellékeket veszélyeztetett. A lángokat a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a kiégett járművet. (fotó: Ráckeve ÖTP és PMKI Szigetszentmiklós HTP)

Kigyulladt egy irodakonténer kedden délután Bagon, a Dózsa György úton, egy építkezés területén. A tűzoltók kiérkezésekor a tíz négyzetméteres konténer már teljes egészében égett. A tüzet az aszódi hivatásos tűzoltók oltották el, hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, majd vizsgálták át a kiégett konténert.(fotó: PMKI Aszód Őrs)

Felhalmozott hulladék kapott lángra kedden este Ürömön, a Bécsi úton, egy hatvan négyzetméteres garázsban. A tűz átterjedt egy gázcsonkra is, ami a tűzoltók kiérkezésekor fáklyaként égett. Az égő hulladék tüzét a pilisborosjenői önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók azonnal eloltották, majd gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A gázművek szakemberei kiszakaszolták, majd elzárták az érintett vezetéket, ezzel egyidejűleg a tűzoltók eloltották az égő gázcsonkot.(fotó: FKI Videócsoport)