Cirkuszi pótkocsi égett Áporkán

2021. március 31. 10:57

Gázvezetékbe vágott egy munkagép Budakeszin, kigyulladt egy cirkuszi pótkocsi Áporkán, kigyulladt egy irodakonténer Bagon, felhalmozott hulladék kapott lángra Ürömön.

Gázvezetékbe vágott egy munkagép kedden reggel Budakeszin, az Erkel utcában. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz, ezért annak környezetét a helyi önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók lezárták. Az egységek a megvágott vezetéket összeszorították, ezzel ideiglenesen megszüntették a kiáramlást, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A szolgáltató szakemberei kiszakaszolták a megvágott vezetéket, majd gondoskodtak a végleges javításáról. A műszaki mentés ideje alatt a tűzoltók a lezárt területről négy embert kísértek biztonságos helyre, akik a gázelzárást követően visszatérhettek a lakásaikba.

Kigyulladt egy cirkuszi pótkocsi kedden délután Áporkán, a Tavasz utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a pótkocsi már teljes egészében égett, a tűz további kellékeket veszélyeztetett. A lángokat a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a kiégett járművet. (fotó: Ráckeve ÖTP és PMKI Szigetszentmiklós HTP)

Kigyulladt egy irodakonténer kedden délután Bagon, a Dózsa György úton, egy építkezés területén. A tűzoltók kiérkezésekor a tíz négyzetméteres konténer már teljes egészében égett. A tüzet az aszódi hivatásos tűzoltók oltották el, hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, majd vizsgálták át a kiégett konténert.(fotó: PMKI Aszód Őrs)

Felhalmozott hulladék kapott lángra kedden este Ürömön, a Bécsi úton, egy hatvan négyzetméteres garázsban. A tűz átterjedt egy gázcsonkra is, ami a tűzoltók kiérkezésekor fáklyaként égett. Az égő hulladék tüzét a pilisborosjenői önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók azonnal eloltották, majd gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A gázművek szakemberei kiszakaszolták, majd elzárták az érintett vezetéket, ezzel egyidejűleg a tűzoltók eloltották az égő gázcsonkot.(fotó: FKI Videócsoport)