Családi ház tetőzete égett Vácon

2021. március 01.

Tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres melléképületben Tóalmáson, személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött össze Örkényben, kigyulladt egy hatvan négyzetméteres faház Kismaroson, kigyulladt egy személygépkocsi Örkényben, tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres épületben Vasad külterületén, kigyulladt egy kettőszázötven négyzetméteres lakóház Vácon, szabadtéri tüzek a megyében.

Tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres melléképületben vasárnap délelőtt Tóalmáson, a Fő utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a lángok oltását megkezdték, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. A helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

Személygépkocsi és egy motorkerékpáros ütközött össze vasárnap délután Örkényben, a Bartók Béla és a Bem utca kereszteződésében. A járművek forgalmi akadályt okoztak. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a motort és a gépkocsit, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Dabas HTP)

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres faház vasárnap délután Kismaroson, az Öregszőlő úton. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett. A tüzet a nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a kiégett házat. A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, aki időben elhagyta az égő házat. A kiégett ingatlant lakhatatlanná vált, az ott lakó ember rokonokhoz költözött. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.(fotó: PMKI Vác HTP)

Kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap délután Örkényben, a Jókai utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó motor-és utastere is lángokban állt már. A tüzet a dabasi hivatásos tűzoltók oltották el, hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, majd vizsgálták át a kiégett járművet. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki időben elhagyta az égő autót.(fotó: PMKI Dabas HTP)

Tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres épületben vasárnap este Vasad külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor a ház ötven négyzetméteres része teljes egészében égett, a tűz veszélyeztette a ház többi helyiségeit is. A lángokat a monori hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták és szellőztették át a lakóházat.(fotó: PMKI Monor HTP)

Kigyulladt egy kettőszázötven négyzetméteres lakóház hétfőre virradóra Vácon, a Gödöllői úton. A tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet és a ház emeleti része már teljes egészében égett, a tűz további épületeket veszélyeztetett. A lángokat a helyi önkéntes, a váci és a rétsági hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át az épületet. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.(fotó: PMKI KMSZ)

A napos idő beköszöntével megszaporodtak a szabadtéri tüzek Pest megyében. Az elmúlt 24 órában tizenkét esetben avatkoztak be a tűzoltók kisebb-nagyobb gaz, avar, nádas tüzeknél. Cegléd közelében a 40-es út mellett több helyszínen, Abony külterületén, Tápiógyörgye külterületén, Tápiószele és Szentmártonkáta külterületén égett a száraz aljnövényzet.(fotó: PMKI Nagykáta HTP)