Tető égett Hernádon

2021. január 13. 11:53

Két személygépkocsi ütközött össze Gyömrő közelében, kigyulladt egy száztíz négyzetméteres, könnyűszerkezetes családi ház tetőszerkezete Hernád külterületén.

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután Gyömrő közelében. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak, a sofőrök önerejükből az autót elhagyni nem tudták. A monori hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a két sofőrt kézi erővel a roncsból kiemelték, áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. (fotó: PMKI Monor HTP)

Kigyulladt egy száztíz négyzetméteres, könnyűszerkezetes családi ház tetőszerkezete kedden éjjel Hernád külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor a tető már teljes egészében égett, a tűz átterjedt az épület felső szintjére is. A tűz keletkezésekor a házban öt ember tartózkodott, ők időben az égő ingatlant. A lángokat a dabasi, monori és a kecskeméti hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a kiégett épületet, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A ház lakhatatlanná vált, az ott élők a lakhatásukat megtudták oldani, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. (fotó: PMKI Dabas HTP és KMSZ)