Macskát mentettek a szentendrei tűzoltók

2020. szeptember 18. 12:13

Hetven darab szalmabála kapott lángra egy nyitott tárolóban Taksony külterületén, vonat és személygépkocsi ütközött össze Vác és Csörög település között, szalagkorlátot átszakítva kisbusszal ütközött egy teherautó az M0-ás autóút 5-ös kilométerénél, felborult egy személygépkocsi Tárnokon, úttest közepén lévő csatornába szorult egy macska Szentendrén.

Hetven darab szalmabála kapott lángra egy nyitott tárolóban csütörtökön reggel Taksony külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor a bálák már teljes egészükben égtek. A tüzet a szigetszentmiklósi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a területet. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.(fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP)

Vonat és személygépkocsi ütközött össze csütörtökön a kora délutáni órákban Vác és Csörög település között. Az ütközés következtében a vonat a gépkocsit a sínek mellé lökte. Az autóban ketten utaztak, az egyikük a roncsba szorult. A váci hivatásos tűzoltók a beszorult embert a személyautóból kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.(fotó: PMKI Vác HTP)

Szalagkorlátot átszakítva kisbusszal ütközött egy teherautó csütörtökön délután az M0-ás autóút 5-ös kilométerénél, Törökbálint közelében. A teherautó az oldalára borult, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A felborult tehergépkocsit kamionmentő segítségével állították a kerekeire, majd szüntették meg a forgalmi akadályt.(fotó: PMKI Törökbálint Őrs)

Felborult egy személygépkocsi csütörtökön este Tárnokon, a Sóskúti úton. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből az autót elhagyni nem tudta, a felborult autó forgalmi akadályt okozott. Az érdi hivatásos tűzoltók kézi erővel a sofőrt a roncsból kiszabadították, majd kerekeire állították és áramtalanították a járművet. 

Úttest közepén lévő csatornába szorult egy macska csütörtökön este Szentendrén, a Bükkös parton. A beszorult négylábút a gazdája kimenteni nem tudta, ezért kérte a tűzoltók segítségét. A szentendrei hivatásos tűzoltók a csatornaszem kinyitását követően kézi erővel a macskát kiemelték, a gazdájának sérülések nélkül átadták.(fotó: PMKI Szentendre HTP)