Platós teherautó és kisteherautó ütközött az M4-es autóúton Pilis közelében

2020. július 14. 10:01

Egy platós és egy dobozos kisteherautó ütközött össze az M4-es autóúton, motorkerékpáros és tehergépjármű ütközött össze a 6-os főúton, személygépjármű és traktor ütközött Szigetszentmiklóson, kigyulladt két személyautó is hétfőn, az egyik Szigetszentmiklóson a másik az 1-es főúton, családi ház égett Újszilváson, két személyautó ütközött össze keddre virradóra Maglód közelében.

Platós teherautó hátuljába rohant egy dobozos kisteherautó hétfőn délután az M4-es autóút 44-es kilométerénél, Pilis közelében. Az ütközés következtében a dobozos teherautóba a sofőr beszorult. A monori hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult sérültet a roncsból kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket.  A kisteherautó rakománya, ami különböző háztartási vegyi áru volt, részben kiszóródott a jármű mellé. A platós teherautó tartályban gyomirtó szert szállított, ami az ütközés során megsérült, szivárogni kezdett. A tűzoltók a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor, illetve a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a további szivárgást illetve a továbbfolyást megszüntették, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt az autóút érintett szakaszát lezárták, a forgalmat elterelték. (fotó: Pest KMSZ, Monor HTP) 

Személygépkocsi és egy kamion ütközött össze hétfőn reggel az 5-ös főút 35-ös kilométerénél, Dabas közelében. Az ütközés következtében a gépkocsi az út menti füves részre csapódott, a kamion üzemanyagtartálya megsérült. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, megszüntették az üzemanyagfolyást, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. (fotó: Dabas HTP)

Motorkerékpáros és egy tehergépkocsi ütközött össze hétfőn délután a 6-os főút 25-ös kilométerénél, Százhalombatta közelében. A felborult motor és az összetört teherautó forgalmi akadályt okozott. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.  

Személygépkocsi és egy traktor ütközött össze hétfőn délután Szigetszentmiklóson, a Petőfi és a Lehel utcák kereszteződésében. Az ütközés következtében a mezőgazdasági vontató az árokba hajtott, a félig az úttestre lógó vontatmánya forgalmi akadályt okozott. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a traktort, majd egy másik munkagép segítségével az árokból kivontatták, megszüntették a forgalmi akadályt. (fotó: Szigetszentmiklós HTP) 

Kigyulladt egy gázüzemű személygépkocsi hétfőn a kora esti órákban Szigetszentmiklóson, a Gát utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett, személyi sérülés nem történt. A tüzet a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült gáztartályt, illetve a fém alkatrészeket. (fotó: Szigetszentmiklós HTP)

Tűz keletkezett egy hetven négyzetméteres családi házban hétfőn este Újszilváson, a Babits Mihály utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a ház lakója időben, sérülések nélkül elhagyta az ingatlant. A tüzet a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet. A ház lakhatatlanná vált, a benne élő ember rokonokhoz költözött. (fotó: Cegléd HTP) 

Kigyulladt egy személygépkocsi hétfőn este az 1-es főút 20-as kilométerénél, Biatorbágy és Herceghalom között. A tűzoltók kiérkezésekor a gépkocsi már teljes egészében égett, személyi sérülés nem történt. A tüzet a bicskei önkormányzati, a bicskei önkéntes, valamint a törökbálinti hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, vizsgálták át a kiégett roncsot. A tűzoltás ideje alatt a főút érintett szakaszát lezárták.

Két személygépkocsi ütközött össze keddre virradóra a 31-es főút 26-os kilométerénél, Maglód közelében. Az ütközés következtében az egyik autó a szalagkorláthoz szorult, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A gyömrői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben egy ember szenvedett könnyebb sérüléseket.