Kiránduló mentése Visegrádon

2020. május 25. 14:02

Villanyoszlopnak ütközött, majd felborult egy személygépkocsi Tápiószecsőn, lesodródott az útról, fáknak ütközött, majd felborult egy személygépkocsi a 12-es főút 1-es kilométerénél, kirándulás közben megsérült turista lementésében kértek segítséget a katasztrófavédelemtől Visegrádon, időben és helyesen jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő Vácon.

Villanyoszlopnak ütközött, majd felborult egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Tápiószecsőn, a Külső Sági úton. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki a roncsba szorult. A nagykátai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert a roncsból kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott.(fotó: PMKI Nagykáta HTP)

Lesodródott az útról, fáknak ütközött, majd felborult egy személygépkocsi vasárnap délelőtt a 12-es főút 1-es kilométerénél, Vác közelében. Az autóban ketten utaztak, az egyikük a roncsba szorult, a felborult gépkocsi forgalmi akadályt okozott. A váci hivatásos tűzoltók a beszorult embert kézi erővel a roncsból kiemelték, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték.(fotó: PMKI Vác HTP)

Kirándulás közben megsérült turista lementésében kértek segítséget a katasztrófavédelemtől vasárnap délután Visegrádon, a Mogyoróhegy utcánál. A helyi önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon a sérült embert huszonnégy méter szintkülönbséggel biztonságos helyre levitték, onnan a Pest Megyei Kutató - Mentő Szolgálat speciális járművével szállították el a mentőautóig.(fotó: PMKI Szentendre HTP és Szentendre ÖTE)

Időben és helyesen jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő hétfőre virradóra Vácon, a Báthori Miklós utcában. A házban két felnőtt és egy gyermek tartózkodott, ők a jelzésre az épületet elhagyták. A váci hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek az ingatlanban és alacsony értékben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket, majd biztosították a helyszínt.