Száraz fű, bozótos, hulladék kapott lángra Dány határában

2020. május 22. 09:58

Száraz fű, bozótos, illegálisan lerakott kommunális hulladék kapott lángra Dány határában, két különálló, de egymástól pár méterre lévő baleset helyszínein kellett beavatkozni a tűzoltóknak Telki település határában.

Száraz fű, bozótos, illegálisan lerakott kommunális hulladék kapott lángra csütörtökön délben Dány határában. A tűz foltokban, de nagy területen égett. A nyolc hektáron égő lángokat a gödöllői, aszódi és a nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el, a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzfészkek, a tűz terjedésének irányának és a terület nagyságának a felderítésében a Pest Megyei Kutató – Mentő Szolgálat szakembere is segédkezett. Az oltást nagyban nehezítette, hogy az égő részeket csak gyalogosan lehetett megközelíteni, nehéz és átláthatatlan területen terjedt tovább a tűz.(fotó: PMKI Gödöllő HTP, Aszód Őrs és PMKMSZ.)

Két különálló, de egymástól pár méterre lévő baleset helyszínein kellett beavatkozni a tegnapi napon a tűzoltóknak Telki település határában. Az első baleset helyszínén egy gépkocsi lesodródott az útról és fának ütközött. A törökbálinti hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, majd biztosították a helyszínt. A baleset helyszínétől harminc méterre egy másik gépkocsi felborult és forgalmi akadályt képzett. A törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.(fotó: PMKI Törökbálint Őrs)