Tehenet mentettek a ceglédi tűzoltók

2020. május 17. 10:04

Kigyulladt egy családi ház mellé épített melléképület Biatorbágyon, akácerdő aljnövényzete kapott lángra Nagykáta külterületén, elesett, több mázsás tehén felállításában kértek segítséget a katasztrófavédelemtől Cegléden, lesodródott az útról és az oldalára borult egy személygépkocsi Kiskunlacháza külterületén, vasúti sínekre hajtott és azon fennakadt egy gépkocsi Inárcs közelében.

Kigyulladt egy családi ház mellé épített melléképület szombaton délelőtt Biatorbágyon, a Kadarka utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tizenöt négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület már teljes egészében égett, a tűzben egy gázpalack is felhasadt. A lángokat az érdi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a leégett melléképületet.(fotó: PMKI Érd HTP)

Akácerdő aljnövényzete kapott lángra szombaton délelőtt Nagykáta külterületén. A tűz gyorsan és nagy területen terjedt. A közel tízhektáros területen égő lángokat a nagykátai és a jászberényi hivatásos, valamint a tápiószecsői önkéntes tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett részeket. A tűzoltását nagyban nehezítette a nehezen megközelíthető erdős terület. 

Elesett, több mázsás tehén felállításában kértek segítséget a katasztrófavédelemtől szombaton délután Cegléden, a Juharfa utcában. A tehén egy kalodában esett el, a lába a vaskeretbe szorult. A ceglédi hivatásos tűzoltók a kaloda elemének egy részét eltávolították, így sikerült kiszabadítani az állat lábát. A mentést követően a tehenet lábra állították, a gazdájának sérülések nélkül átadták.(fotó: PMKI Cegléd HTP)

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy személygépkocsi szombaton éjszaka Kiskunlacháza külterületén. A gépkocsiban egy ember utazott, aki kiesett az autóból. A ráckevei önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták, majd a kerekeire állították a járművet.(fotó: Ráckeve ÖTP)

Vasúti sínekre hajtott és azon fennakadt egy gépkocsi vasárnapra virradóra Inárcs közelében. Az autó forgalmi akadályt okozott. A dabasi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd kézi erővel a sínekről eltávolították.(fotó: PMKI Dabas HTP)