Súlyos balesetek a megye útjain

2020. március 20. 10:02

Lesodródott az útról árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi Dány közelében, távközlési oszlopnak ütközött, majd egy ház sarkának csapódott egy személygépkocsi Nagykőrösön, közel egy tucatszor vonultak a Pest megyei tűzoltók száraz aljnövényzet tüzeihez a tegnapi napon.

Lesodródott az útról árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi csütörtökön délelőtt Dány közelében. A gépkocsiban ketten utaztak, az egyikük a roncsba szorult. A gödöllői hivatásos tűzoltók a beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadították, segédkeztek a mentőszolgálat szakembereinek, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.(fotó: PMKI Gödöllő HTP)

Távközlési oszlopnak ütközött, majd egy ház sarkának csapódott egy személygépkocsi csütörtökön este Nagykőrösön, az Örkényi úton. Az ütközés következtében az oszlop eltört, a gépkocsi kettő utasa a roncsba szorult. A beszorult embereket a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, majd a ceglédi hivatásos tűzoltókkal együttműködve áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.(fotó: Nagykőrös ÖTP)

Közel egy tucatszor vonultak a Pest megyei tűzoltók száraz aljnövényzet tüzeihez a tegnapi napon. Kisebb-nagyobb területen csaptak fel a lángok a megye területén, adva ezzel munkát a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak. Makád külterületén száz négyzetméteren, a 40-es út 29-es kilométerénél, Abony és Cegléd között ötszáz négyzetméteren nádas, Érden a Rákóczi Ferenc utcánál, a vasúti töltés mellett negyven négyzetméteren, Üllő külterületén foltokban, három hektáros területen, Sóskút külterületén egy hektáron, Vácrátóton a Csokonai utcánál ötszáz méter hosszan nádas, Dabas külterületén ötven négyzetméteren, Szentmártonkátán az Újerdő út közelében három hektáron égett a növényzet.(PMKI Monor és Cegléd HTP)