Szabadtéri tüzek a megyében

2020. március 18. 12:29

Felborult egy személyautó az M7-es autópálya 22-es kilométerénél, bútorlapok, száraz fű és felhalmozott tűzifa kapott lángra Tápióságon, szabadtéri tüzek a megyében, kisebb tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres családi házban Leányfalun, kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres üzem karbantartó helyisége Üllőn.

Felborult egy személyautó kedden reggel az M7-es autópálya 22-es kilométerénél, Tárnok közelében. A felborult autó forgalmi akadályt okozott. Az érdi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.(fotó:  PMKI Érd HTP)

Bútorlapok, száraz fű és felhalmozott tűzifa kapott lángra kedden délelőtt Tápióságon, a Felsőszőlő úton. A tűzoltók kiérkezésekor már ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet, a lángok épületeket veszélyeztettek. A tüzet a tápiószecsői önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a területet.(fotó: PMKI Nagykáta HTP)

Nádas és száraz aljnövényzet égett kedden délután Szentlőrinckáta külterületén. A tűz a szárazság és a feltámadt szél miatt gyorsan és nagy területen terjedt, fóliasátrakat veszélyeztetett. A közel ötven hektáros területen égő tüzet a nagykátai, jászberényi és a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területet. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. Szentlőrinckátán kívül több Pest megyei településen égett az aljnövényzet. Kiskunlacháza közelében egy hektáron, Csévharaszt közelében kettőezer négyzetméteren, Kakucson fél hektáron, Tahitótfalu közelében ötezer négyzetméteren és Tápiószecső külterületén ötszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.(fotó: PMKI Dabas és Szentendre HTP)

Kisebb tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres családi házban kedden délután Leányfalun, a Rigó utcában. Az épületben berendezési tárgyak, ruhaneműk kaptak lángra, a ház füsttel telítődött. A tüzet a leányfalui, a szentendrei önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd szellőztették át a helyiségeket.(fotó: Szentendre ÖTE)

Kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres üzem karbantartó helyisége kedden este Üllőn, a Zsarókahegy úton. A lángok az üzemet veszélyeztették. A tüzet a helyi önkéntes, a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A helyiségben több gázpalackot tároltak. Az egyik ipari gázpalackban a hő hatására a kémiai folyamat beindult, ezért azt a rendőrség mesterlövészei hatástalanították.(fotó: PMKI Monor HTP)