Pneumatikus sátorral gazdagodott az igazgatóságunk

2019. szeptember 09. 12:52

Pneumatikus sátorral gazdagodott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú „EU Polgári Védelmi komplex modulok létrehozása” című projektek keretében a sátrakat és a hozzájuk tartozó hűtő-fűtő berendezéseket, a tábori ágyakat és a hálózsákokat szeptember 4-én Horváth Nándor tű. ezredes, polgári védelmi főfelügyelő adta át.

A most átadásra került pneumatikus sátrak veszélyhelyzetben, de akár normál körülmények között megfelelő elhelyezést biztosítanak emberek, felszerelések, vagy élelmiszer készletek tárolására. A sátrak speciális módon összeépíthetőek, a belső kialakításuk számos módon variálható a szerkezet módosítása nélkül.

Horváth Nándor tű. ezredes az átadás során kiemelte, hogy a veszélyhelyzeti beavatkozás során nélkülözhetetlenek a könnyen szállítható berendezések, amelyek gyorsan üzembe helyezhetőek. Egy-egy beavatkozás során kulcsfontosságú a reakcióidő. Az új eszközök mindezekre képesek, a moduláris felépítésüknek köszönhetően sokoldalúan használhatóak.

Fotó: Darázs Ágnes tű. zls. Pest MKI