Pest Megyei Rendőr-és Tűzoltónap Érden

2019. április 29. 14:55

Április 28-án, immár hatodik alkalommal, ezúttal Érd városa adott otthont a közös megrendezésű Pest megyei Rendőr - és Tűzoltónapnak. Családi programokkal színesített rendezvényen vehettek részt az egyenruhások és a kilátogatott vendégek. A két szervezet képviselői méltón emlékezhettek meg a védő szentjeikről, Szent Györgyről és Szent Flóriánról.

Érden, az Arénánál színes programokkal tarkított, magas színvonalon megrendezett események követték egymást. Az egész napos forgatagot a Tűzoltó Zenekar és táncos fellépők előadása színesítette. Az ünnepi beszédek és az elismerések átadását követően vette kezdetét a főzőverseny, melyen a rendőrség résztvevői mellett a katasztrófavédelem is nagy számban képviselte magát. A gyerekek rajzversenyen, ügyességi vetélkedőkön, futóversenyben mérhették össze a tudásukat és a legjobbakat díjjal is elismerték. A Pest Megyei Katasztrófavédelem Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátránál a gyerekek mellett a felnőttek is szert tehettek a tűzvédelmi tudásukról, valamint a kéményseprő-ipari és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület kiállításainál hasznos tanácsokat kaphattak az oda látogatott érdeklődők. A nap folyamán látványos közlekedési baleseti szimulációra, rendőrmotoros, valamint rendészeti- és bűnügyi kutyás bemutatóra is sor került. Az egész napos programot a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat látványos technikai felszerelései, kiállított eszközei tették izgalmassá.

A két szervezet vezetője az elismeréseket követően emlékezett meg a védőszentekről, és azoknak a munkájáról, akik önként vállalt kötelezettségeiket ma is fáradhatatlanul végzik. Az egész napos forgatag az ünnepi beszédek megnyitójával vette kezdetét. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Branyiczky Márk tű. ezredes igazgató köszöntötte a résztvevőket és az elismerésben részesülteket.

Fotó: Kemenczei Kitti

Az elismerésben részesültek névsorát ITT tekinthetik meg.