Családi ház, garázs és melléképületek égtek Dunaharasztiban

2022. június 28. 11:54

Felborult egy teherautó Biatorbágyon, kigyulladt egy kétszáz négyzetméteres családi ház Dunaharasztiban, kettő parkoló gépkocsiba hajtott egy személyautó Pócsmegyeren.

Felborult egy teherautó hétfőn délben Biatorbágyon, egy vasúti felüljáró alatt. A kamion több méter hosszú szalagkorlátot leszakított, forgalmi akadályt okozott. A teherautóban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből elhagyta a tehergépkocsit. A pátyi önkéntes, a bicskei önkormányzati és a törökbálinti hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a kamiont, eltávolították a fülkébe fúródott szalagkorlátot, majd biztosították a helyszínt. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. (fotó: PMKI Törökbálint Őrs)

Kigyulladt egy kétszáz négyzetméteres családi ház hétfőn délután Dunaharasztiban, a Széchenyi utcában. Mire a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos, valamint a kis-szigeti és a délegyházi önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek, a ház teljes egészében égett, a tűz átterjedt a házzal egybeépített garázsra, a benne álló autóra, a garázs mellé épített melléképületre, illetve a szomszéd telken lévő melléképület tetőszerkezetére is. A tűzoltók megfékezték a lángokat, megakadályozták azok továbbterjedését, majd átvizsgálták a kiégett épületeket. A munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az égő épületben négy ipari gázpalackot és öt propánbutángáz-palackot tároltak, közülük egy propánbutángáz-palack felrobbant, a többit az egységek kivitték az épületből. A palackok felhevültek a tűzben, hűtésükről gondoskodtak. Ennek ellenére az egyik acetilénpalackban a kémiai folyamat elindult, ezért azt a rendőrség mesterlövészei hatástalanították. Az épület lakhatatlanná vált, hat embert rokonok fogadtak be. (fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP és Kis-Sziget ÖTE)

Kettő parkoló gépkocsiba hajtott egy személyautó hétfőn a kora esti órákban Pócsmegyeren, a Megyeri fasor úton. A balesetben egy ember szenvedett könnyebb sérüléseket, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szigetmonostori önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.