Balesetek, tűzesetek, viharkárok a megyében

2022. január 18. 09:42

Égett az aljnövényzet Szigetszentmiklós külterületén, fának hajtott egy kisbusz Tápiógyörgye határában, kigyulladt egy melléképület Tápióbicskén, árokba hajtott egy személyautó Cegléden, macskát mentettek a tűzoltók Inárcson, negyvenkét esetben vonultak a tűzoltók a viharkárok elhárítása érdekében.

Hétfőn délelőtt csaknem háromezer négyzetméteren égett a száraz fű, gaz, és avar Szigetszentmiklós külterületén, a Barázda utca környékén. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd utómunkálatokat végeztek. (fotó: Szigetszentmiklós HTP)

Fának hajtott egy kisbusz a 3118-as út 4. és 5. kilométere között, Tápiógyörgye határában hétfőn délben. A balesethez riasztott jászberényi hivatásos és tápiógyörgyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon haladhatott a forgalom. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóházhoz épített, körülbelül harminc négyzetméteres melléképület Tápióbicskén, a Fehér István utcában, hétfőn kora délután. A tűz a főépület tetőszerkezetét is érintette, két négyzetméteren. A helyszínre a nagykátai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat és utómunkálatokat végeztek. A melléképületet egy ember még időben elhagyta, személyi sérülés nem történt. 

Cegléden, a 4-es főúton személyautó megcsúszott és árokba hajtott, hétfőn kora délután. A gépjármű vezetője sérüléseket nem szenvedett. A műszaki mentési munkálatokat a ceglédi hivatásos tűzoltók végezték el. (fotó: Cegléd HTP)

Inárcson az Erdősor utcában egy macska tizenöt méter mély száraz gyűrűs kútba esett. A dabasi hivatásos tűzoltók mentőkötelet használva a pórul járt cicát a kútból kihozták. (fotó: Dabas HTP) 

A tegnapi szélvihar sok munkát adott a tűzoltóknak. Pest megyében negyvenkét esetben vonultak az önkéntes, önkormányzati, és hivatásos egységek, jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz, megtépázott tetőkhöz, és megsérült kéményekhez. 

Szentmártonkátán, a Miskolci úton egy családi ház bádogtetejét bontotta meg a szél. A nagykátai hivatásos tűzoltók a lemezt visszaszegelték. Cegléden, a Bürgeház dűlőn, egy 200 m2-es csarnoképület tetőablakát a szél kihajtotta, félig leszakította, nagy értékű gépeket veszélyeztetett. A ceglédi hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett az ablakokat visszahajtották és rögzítették. Tahitótfalun, a Szentendrei úton egy családi ház kéményét a vihar ledöntötte. Bugyin, az Ürbő pusztán egy ház garázsának tetejét a szél leemelte. Baracskán az Akácos utcában, egy ház melletti lemezgarázst a szél felborított, fára döntött. A martonvásári önkéntes tűzoltók kötél és létra segítségével a fáról leválasztotta azt. Erdőkertesen, Etyeken, Dunaharasztiban, Pilisszentivánon, Monoron, Monorierdőn, Vácon, Biatorbágyon, Szigetújfalun, Százhalombattán, Érden, Ócsán, Tahitótfalun, Herceghalmon, Pócsmegyeren, Inárcson, Dunavarsányban, Dömsödön, Dabason, és Gödön kidőlt fákat kellett eltávolítani jellemzően közutakról, kerítésekről. Az 51-es főúton Áporkánál egy fa egy személyautó elé dőlt, ezért a gépjármű az útról lesodródott. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a forgalmi akadályt megszüntették. Szigetmonostoron egy fa ága leszakadt és a járda felett lógott. A szigetmonostori önkéntes és szentendrei hivatásos tűzoltók a veszélyes faágat eltávolították. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. (fotók: Kis-Sziget ÖTE, Monor HTP)