Nyaraló égett Ráckevén

2021. június 05. 07:15

Két személygépkocsi ütközött össze Gyömrőn, kigyulladt egy ötven négyzetméteres nyaraló Ráckevén, gázcsonkra hajtott egy gépkocsi Szigetszentmiklóson.

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken délután Gyömrőn, az Üllői úton. A két autóban összesen öten utaztak, mindannyian önerejükből elhagyták a gépkocsikat, az összetört személyautók forgalmi akadályt okoztak. A helyi önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.(fotó: PMKI Monor HTP)

Kigyulladt egy ötven négyzetméteres nyaraló pénteken délután Ráckevén, a Kerekzátony szigeten. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a tűz további nyaralókat veszélyeztetett. A lángokat a kis-szigeti önkéntes, a ráckevei önkormányzati és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd vizsgálták át a kiégett épületet. Az oltást nagyban nehezítette, hogy a szigetet csak csónakkal lehetett megközelíteni.(fotó: Kis-Sziget ÖTE)

Gázcsonkra hajtott egy gépkocsi pénteken délután Szigetszentmiklóson, a Gyári úton. A csonk a gépkocsi alá került, szivárgott belőle a gáz. A fővárosi hivatásos tűzoltók harminc méteres sugarú körben lezárták a területet, majd a gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A szolgáltató szakemberei elszorították a vezetéket, ezzel ideiglenesen megszüntették a kiáramlást, majd gondoskodtak a végleges javításról. Az elszorítást követően tűzoltódaru segítségével a gépkocsit a gázcsonkról leemelték. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.(fotó: PMKI KMSZ)