Tragikus baleset az 1-es főúton

2021. április 09. 09:12

Kamion és személyautó ütközött össze az 1-es számú fúton Herceghalom és Biatorbágy között, garázs égett Kartalon, szalagkorlátnak ütközött egy személyautó Maglódon, lakatlan ház égett Érden, egy raktárban keletkezett tűz Szigetszentmiklóson, két személyautó ütközött Gyömrőn, kamion és személyautó ütközött össze Taksonyban, ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet Cegléden.

Csütörtökön éjjel Kartalon a Mátyás utcában egy családi házzal részben egybeépített fedett tároló és garázs égett. A tűzhöz az aszódi és hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral a tüzet eloltották. A lakóépület külső szigetelése mintegy harminc négyzetméteren károsodott. A tulajdonos az autóval kiállt, így az ép maradt. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Maglódon, csütörtökön reggel a Wodiáner utcában egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, melyet átszakítva félig az úttesten félig az árokban állt meg. A monori hivatásos tűzoltók a járművet kézi erővel az úttestre tolták. A jármű sofőrjét könnyű sérülésekkel szállították a mentők kórházba.

Érden a Harkály utcában egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű, földszintes, láthatólag évek óta lakatlan lakóház három szobája égett. Az érdi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a födém, illetve a fölötte lévő tetőszerkezet beszakadt. Az egység három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltotta. A helyszínen hajlék nélkül élők ideiglenes lakhatására utaló nyomokat észleltek, ezért a közel egy méter vastag törmeléket négy keresőkutyával átvizsgálták, akik embert a romok között nem találtak. Az épületet hőkamerával leellenőrizték, a visszagyulladást kizárták. (fotó: Érd HTP)

Egy háromszáz négyzetméter alapterületű csarnok nyitott részén, körülbelül ötven négyzetméternyi területen, a zárt részén pedig húsz négyzetméteren égett a faforgács és fahulladék Szigetszentmiklóson az Estike utcában. A raktárban nagy mennyiségben tároltak faanyagokat, fahulladékokat és raklapokat, félő volt hogy a csarnok ezen részeire is átterjedhet a tűz. A város hivatásos tűzoltói a tüzet eloltották, utómunkálatokat végeztek, majd a visszagyulladás lehetőségét kizárva a terület egészét hőkamerával átvizsgálták. (fotó: Szigetszentmiklós HTP)

Az 1-es számú főúton Herceghalom és Biatorbágy közötti útszakasz 18-as számú kilométerszelvényénél egy kamion és egy személyautó ütközött össze nem sokkal egy óra után. A kamion az ütközés következtében a fák közé sodródott, maga alá gyűrve a személyautót a benne utazó két emberrel együtt. A rendőri helyszínelést követően, tűzoltódaruval a kamiont a fák közül, illetve a személyautóról leemelték, majd a törökbálinti hivatásos tűzoltók a roncsot feszítő-vágó segítségével szétbontották. A teljes útzár a helyszínen a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt végig, este tíz óráig tartott. (fotó: Törökbálint őrs)

Gyömrőn, az Attila úton, csütörtökön kora délután két személyautó ütközött össze. Mindkét autóban a sofőrök utaztak, járműveikből ki tudtak szállni. A monori hivatásos tűzoltók a személyautókat áramtalanították. 

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi Taksony közelében, a Bugyi felé vezető, 5202-es úton. A baleset következtében a személyautóba beszorult egy ember. Őt feszítővágóval szabadították ki a műszaki mentést végző szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók. (fotó: Szigetszentmiklós HTP)

Cegléden a 4-es út mentén a 79-es kilométerszelvényénél körülbelül ezer négyzetméteren árok mellett a gaz, avar és nádas égett. A tűz a vasúti töltésre is átterjedt. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és puttonyfecskendő segítségével a tüzet körülhatárolták. (fotó: Cegléd HTP)