Balesetek és tűzesetek a megyében

2021. január 26. 08:00

Árokba hajtott egy kisteherautó Szentmártonkátán, keresztbe fordult egy kamion az M3-as autópályán, árokba hajtott egy autó Ercsiben, egy régi kastélyépület tetőszerkezetében keletkezett tűz Mendén, egy kamion és egy személyautó karambolozott Cegléden, kigyulladt egy személyautó Dunaharasztiban, kisteherautó és személyautó ütközött az M5-ös autópályán.

Hétfőn hajnalban a Szentmártonkáta és Tóalmás közötti útszakaszon egy kisteherautó árokba hajtott és az oldalára dőlt. A baleset során egy távközlési oszlop is kidőlt. A jármű sofőrje sérülések nélkül szállt ki a járműből. A nagykátai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és az üzemanyagfolyást megszüntették. 

Hétfőn kora hajnalban egy kamion az M3-as autópálya 36-os kilométerszelvényénél keresztbe fordult, eleje az árokban állt meg, a pótkocsija pedig elfoglalta a leálló és a külső forgalmi sávot. A térburkoló betont szállító kamion kivontatásához kamionmentő érkezett a helyszínre. A gödöllői hivatásos tűzoltók a kamion mentéséhez az érintett szalagkorlátot eltávolították. 

Hétfőn reggel Ercsiben egy személyautó árokba hajtott és felborult. A műszaki mentést az érdi hivatásos tűzoltók végezték el. (fotó: Érd HTP) 

Hétfőn délelőtt Dömsödön, az Öreg Szőlőhegyi úton, egy fa tetőszerkezetű kátrány hullámlemez fedésű lakóház kandallójából a falon átvezetett fém füstcső miatt a faszerkezetes fal beizzott. A szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati valamint a dömsödi önkéntes tűzoltók egy vízsugár fedezete mellett kandallóból az égés terméket eltávolították, majd a füstcső környékén a fal kibontásával az izzást megszüntették. (fotó: Dömsöd ÖTE) 

Egy régi kastélyépület tetőszerkezete gyulladt ki Mende határában, Gyömrő felé, a 31-es főút közelében hétfőn kora délután. A monori hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték meg az oltást, hozzájuk csatlakoztak a gödöllői, a nagykátai és a fővárosi hivatásos tűzoltók is. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Körülbelül tizenöt négyzetméteren csaptak fel a lángok az épület könnyűszerkezetes tető részében, így a födém megbontására is szükség volt, melyet motoros láncfűrésszel illetve kéziszerszámok segítségével végeztek. A vízutánpótlás biztosítása érdekében a 31-es főúton települt meg két vízszállító szer is, ezért a rendőrség az utat fél pályán lezárta. A tüzet egy órán belül, három vízsugár segítségével sikerült körülhatárolni majd eloltani. Az épületet átvizsgálták, további izzó részeket keresve, majd utómunkálatokat végeztek. (fotó: Monor HTP) 

Hétfőn este karambolozott egy kamion és egy személyautó Cegléd határában, a Pesti úton, az Áfonya utca közelében. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység áramtalanította a járműveket.  (fotó: Cegléd HTP) 

Hétfőn este kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Dunaharasztiban, a Bercsényi utcában. A tűzhöz a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik eloltották a tüzet.  

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hernád közelében hétfőn este. Az egyik jármű a belső, a másik pedig a leállósávban volt. A karambolnál a dabasi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a gépkocsikat. A műszaki mentés idejére az érintett sztrádaszakaszt lezárták. (fotó: Dabas HTP)