Két helyszínen is jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap

2020. november 30. 10:22

Két családi házban, Érden és Vácott is bejelzett a kihelyezett szén-monoxid-érzékelő vasárnap, összeütközött két személyautó az M0-s autóúton, tetejére borult egy személyautó Csobánka közelében, megcsúszott és az árokba borult egy autó az 51-es főúton Dömsöd közelében.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Érdre egy Fuvaros utcai családi házhoz vasárnap kora délután. A raj méréseket végzett, és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. A meghibásodott gázkazán működését megtiltották. A házban élő család más alternatív fűtésmóddal ki tudják váltani a gázkazánt annak javításáig.

Vácon is jelzett a szén-monoxid-érzékelő, a Szirom utcában, egy családi ház kertjében található negyven négyzetméteres kisházban. A házban vaskályha üzemelt, a váci hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, és kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A fűtést a kémény tisztításáig alternatív módon oldják meg az ott lakók. 

Összeütközött két személygépkocsi az M0-s autóúton, a Megyeri híd felé vezető oldalon, Ecser térségében vasárnap kora este. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. 

Vasárnap este megcsúszott, és az út menti árokban a tetejére borult egy személyautó Csobánka közelében, a Pilisszentkereszt felé vezető úton. A balesetnél a pomázi önkormányzati tűzoltók végezték el a műszaki mentési munkálatokat. Az egység a kerekeire állította és áramtalanította a gépkocsit. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt a mentés idején. 

Megcsúszott az úton és az árokba borult egy személygépkocsi az 51-es főút Dömsöd és Kiskunlacháza közötti szakaszán vasárnap késő éjszaka. A jármű a tetején állt meg. Egy ember utazott benne, ő ki tudott szállni. A balesethez a ráckevei önkormányzati és a dömsödi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították az autót. Az érintett útszakaszon, rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom. (fotó: Dömsöd ÖTE)

Tekintse meg a megbízható szén-monoxid-érzékelők listáját IDE kattintva.