Benzinkúton gyulladt ki egy személyautó Tárnoknál

2020. november 24. 09:52

Pócsmegyeren egy családi ház tetőszerkezete alatt keletkezett tűz, benzinkúton gyulladt ki egy személyautó Tárnok közelében, munkások vágtak el egy gázvezetéket Solymáron, fa szerkezetes családi ház égett Monorierdőn, nyerges vontató pótkocsija és rakománya égett Bicskénél, az M1-es autópályán.

Hétfőn kora reggel Pócsmegyeren, egy családi ház lakói füstöt és lángokat láttak a tetőszerkezet alól felcsapni. Az esethez riasztott szentendrei tűzoltók megtalálták az izzó pontokat, ami a lambériánál és a szigetelésnél keletkezett. A tűzoltók az izzást megszüntették, a tetőt átvizsgálták. Az ott lakók ki tudtak menni az épületből, így személyi sérülés nem történt. (Szentendre HTP)

Hétfőn reggel, az M7-es autópálya Tárnoki szakaszánál, egy benzinkúton kigyulladt egy személyautó motortere, a tűz az utastérre is részben átterjedt.  A tűz a benzinkutat, illetve más járművet nem veszélyeztetett. A martonvásári önkéntes és az érdi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották, a fém alkatrészeket visszahűtötték. A jármű sofőrje nem szenvedett sérüléseket. (fotó: Érd HTP) 

Munkások vágtak el egy gázvezetéket Solymáron, a Bánya utcában. A helyszínre a fővárosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Veszélyes gázkoncentrációt nem mértek, a munkálatok idejére a környező házakban négy embert kértek arra, hogy ne hagyják el otthonukat. A gázszolgáltató munkatársai is a helyszínre siettek, majd megszüntették a gázszivárgást.

Elektromos zárlat okozta azt a tüzet melyben kiégett egy hatvannégy négyzetméteres fa szerkezetű családi ház Monorierdőn hétfőn kora este. A tűzesethez riasztott monori és dabasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tűzeset során a tetőszerkezet megsemmisült, a fa födém az épületbe szakadt, a ház lakhatatlanná vált. A tűz következtében egy propánbutángáz-palack felhasadt, egy másikat kihoztak az épületből. A házban ketten éltek, ők a tűz keletkezésekor nem tartózkodtak otthon. (fotó: Monor HTP)

Nyerges vontató pótkocsija és rakománya égett hétfőn este Bicskénél az M1-es autópályán. Tulajdonos a pótkocsit leakasztotta, majd az érdi, a bicskei és a törökbálinti tűzoltók oltották el a lángokat. A pótkocsi oldala kiégett,  a szállítmány egy része elégett és kiborult. Az oltás ideje alatt jelentősen feltorlódott a forgalom. Személyi sérülés az eset során nem történt.