Mentesítő járatra segítették át az utasokat a tűzoltók Domonynál

2020. július 03. 10:09

Meghibásodott egy Hatvan irányába tartó vasúti szerelvény Domonynál, tanuszoda gépházából szivattyúzták ki a vizet a tűzoltók, árokba csúszott egy személyautó Dunaharasztinál, három személyautó ütközött össze az M4-es autóúton, kigyulladt az aljnövényzet a vasúti töltés mellett a Kisnémedi és Váchartyán közötti szakaszon, a tegnapi esőzés Dunaharasztit érintette a leginkább, több címen is dolgoztak a tűzoltók.

Csütörtökön reggel Szobon, a Széchenyi sétányon egy tanuszoda gépházában műszaki meghibásodás következtében egy méteres magasságban állt a víz. A helyszínre a vámosmikolai önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a vizet kiszivattyúzták a körülbelül negyven négyzetméteres helységből. 

Csütörtök délelőtt, Domony térségében, a Budapest-Hatvan vasútvonalon Hatvan irányában a nyílt pályán egy vasúti szerelvény mozdonyáról az áramszedő leszakadt, ezáltal a mozdony meghibásodott. A szerelvényen hatvan utas tartózkodott. A gödöllői hivatásos tűzoltók a mentesítő járat megérkezése után az utasokat átsegítették a másik szerelvényre. (fotó: Gödöllő HTP) 

Egy személyautó csúszott árokba csütörtökön délután az 510-es főút dunaharaszti szakaszán. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két embert kimentettek a járműből, amelyet áramtalanítottak. A balesetben érintett szakaszon, Budapest felé egy sávon haladt a forgalom. 

Három gépkocsi ütközött össze csütörtökön késő délután az M4-es autóút 39-es kilométerszelvényénél, Monor térségében, a Szolnok felé vezető oldalon. A monori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a helyszínelést követően pedig kivontatták az egyik, forgalmi akadályt okozó autót. 

Kigyulladt a vasúti töltés mellett az avar és az aljnövényzet Kisnémedi és Váchartyán között. A váci hivatásos és a váci önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat.

A tegnap esti esőzésben Pest megye területén leginkább Dunaharaszti volt érintett. Itt házak pincéjét öntötte el az esővíz, valamint a Némedi út és a Dózsa György út találkozásánál található aluljárót is elárasztotta a csapadék, a forgalom emiatt erősen feltorlódott.