Már lehet jelentkezni a legerősebb tűzoltók versenyére

2022. április 19. 15:57

Az idén június 17-én rendezik meg az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt. A viadalnak ezúttal Szombathely ad otthont. Május 25-ig jelentkezhetnek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók férfi és női kategóriában.

A TFA (Toughest Firefighter Alive) indulói immár negyedszer mérik össze erejüket Vas megyében, az idén azonban új helyszínen, a megyeszékhely főterén állnak rajthoz. A feladatok egy részét az úgynevezett Firefighter Combat Challenge teszi ki, amelynek során egy speciális akadálypályán kell időre végigmenniük a jelentkezőknek, mindezt persze légzőkészülékben. Ehhez társulnak majd a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kell a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pálya együttes teljesítése és eredménye alapján alakul ki a végleges sorrend. 

A versenyt idén is kísérőprogramokkal teszik színesebbé a szervezők. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint ingyenes meglepetéskoncertekkel várják a rendezvényre látogatókat. A részletekről folyamatosan beszámolunk a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja mellett a TFA Facebook-profilján.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

2022 TFA versenykiírás (2022.04.19.)