Tűzoltó vizsgák


MEGKEZDŐDTEK A SZIVATTYÚKEZELŐI VIZSGÁK

Gödöllőn a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kezdődtek meg a múlt hónapban átadott Csepel-Metz szivattyúkezelői  vizsgák a gödöllői és nagykátai tűzoltók részvételével.   A kihelyezett tanfolyamot a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ engedélyezte.


40 ÓRÁS TANFOLYAMZÁRÓ VIZSGA SZENTENDRÉN

2012. szeptember 01-én, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelősége által delegált vizsgabizottság Vác Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnokságán, a Szentendre ÖTE által szervezett és lebonyolított 40 órás tűzoltó képző tanfolyam záró vizsgáját vezette le. Az elméleti számonkérést követően gyakorlati vizsgára is sor került. A tanfolyam résztvevői valamennyien sikeresen teljesítették a vizsgafeladatokat.


Befejeződtek a negyven órás tűzoltó tanfolyamok

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tanfolyamok zárásaként december 1-én Vácon, december 7-én pedig Nagykátán vizsgáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai

December 1-én tartották meg a váci kirendeltség illetékességi területén található önkéntes tűzoltó egyesületek alapfokú tűzoltó tanfolyam, és kisgép-kezelői vizsgáját. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által felügyelt vizsgán a résztvevők a tűzoltás és műszaki-mentésnél használt felszerelések és gépek ismeretéből, használatából tettek eredményes vizsgát.
 
Sikeres vizsgával zárult december 7-én az önkéntes tűzoltó egyesületek számára szervezett negyven órás képzés Nagykátán is. A tanfolyamon résztvevőknek írásban és szóban is számot kellett adniuk felkészültségükről. A szerelési feladatokat lendületesen és szakszerűen hajtották végre a résztvevők, a vizsgabizottság elnöke megfelelően értékelte az egyesületi tagok felkészültségét.