Sport


SPORTLÖVŐ EB

Tasi Tamás tű. szds. eredménye

2011.augusztus 01. és 14. között Belgrádban került megrendezésre a sportlövő Európa bajnokság. Futócél 30+30 normál versenyszámban a szentendrei Honvéd-Kossuth Lövész Egyesület tagjaként induló Tasi Tamás tű. szds. kollégánk egyéni 5. helyezést ért el.

Gratulálunk, további sok sikert!


TRIATLON VERSENY

Helytálltak a Pest megyeiek Az Országos Katasztrófavédelmi Triatlon Bajnokságot idén az MG Produkt Senior, Veterán és Nyílt Triatlon versennyel egyidőben Kaposváron a Deseda-tó Szabadstrandján rendezte meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a MA-VIK Triatlon Club augusztus 21-én. A versenyre 10 megyéből összesen 35 fő adta le nevezését a tűzoltóságokról és a katasztrófavédelmi igazgatóságokról. A megmérettetésen minden induló bizonyíthatta fizikai felkészültségét, kitartását és erőnlétét. A regisztrációt és a technikai értekezletet követően a verseny 750 méteres úszással kezdődött. A versenyzők rövid öltözködést követően kerékpárra pattantak, hogy 3 kört (20 kilométert) tekerjenek a Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton. A biciklizés befejezése után még 5 kilométer futás várt a sportolókra a Deseda partján. A versenyt a nagy meleg ellenére minden induló sikeresen teljesítette, sérülés nem történt.

A női versenyt Kiss Kata, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság versenyzője nyerte 1:24:43 időeredménnyel. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  csapata -  Fontányi Zsolt tü.örgy. és Kiss Kata  versenypáros - a negyedik helyet szerezte a csapatok versenyében.


II. Mikulás Kupa Pest megyén

2012. 12. 15-én tűzoltók csaptak össze a „megye legjobb labdarúgó csapata” címért.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szentendrei Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kispályás labdarúgó bajnokságot hirdetett a megyei hivatásos tűzoltóságok, valamint a kirendeltségek körében. A második alkalommal megrendezett összecsapásnak ismét a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium adott helyet.
 
A sportnapra abszolút jellemző volt a kitartás, a versenyszellem és a fair play, ahogyan az tűzoltókhoz és sportolókhoz illik. Az eredményhirdetés után lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők rekreálódjanak a V8 Uszoda és Szabadidő Központban.
 
Eredmények:
 
I.    helyezett: Gödöllő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 
II.   helyezett: Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség
 
III.  helyezett: Szentendre Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 
IV.  helyezett: Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség
 
Különdíjak:
 
Gólkiráy: Mokos Róbert tű. ftörm. (Gödöllő HTP)
 
Legjobb mezőnyjátékos: Péter Kornél tű. törm. (Gödöllő HTP)
 
Legjobb kapus: Papp Tamás tű. zls. (Szentendre HTP)
 
Vigaszdíjként legjobb mezőnyjátékos: Blaskó István hdgy. (Szentendre HTP)


 

Újabb érmek Pest megyében

A 2013. évi Országos Tűzoltó Síversenyt idén a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezte meg Kékestetőn február 14-én. A rendezvényen természetesen Pest megye sportszerető tűzoltói is részt vettek és szép eredményekkel tértek haza.

Az egész napos bemelegítés és ráhangolódás után 17 órakor megkezdődött a verseny. Elsőként a síelők, majd a snowboardosok mérhették össze tudásukat. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot férfi sí kategóriában ceglédi, gödöllői, váci tűzoltók, valamint a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozói képviselték. A Sí versenyszám férfi kategóriájában első helyezettként dobogóra állhatott Kucsera Imre tű. ftörm, valamint Juhász Péter tű. alezredes, aki másodikként ért célba.

 

 

Fotó: Heves MKI


Második helyezést értek el a ceglédi tűzoltók

Ceglédi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság képviseletében versenyző tűzoltók dobogós helyezést értek el 2013. április 4-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett Tekeversenyen. A megmérettetésnek Nyíregyháza város tekepályája adott helyet. A rendezvény az igazgatóság múzeumában tartott megnyitóval vette kezdetét.

A több megyéből induló csaptok közül a Pest megyei katasztrófavédelmet képviselő ceglédi hivatásos tűzoltókból álló csapat - Klemenc Ferenc tűzoltó törzszászlós, Hörömpő Ferenc tűzoltó zászlós, Farkas Csaba tűzoltó főtörzsőrmester, Szentpéteri Nándor tűzoltó törzsőrmester és Kornyik Csaba tűzoltó törzsőrmester - kiváló teljesítménnyel második helyezést ért el. Egyéni versenyszámba Klemenc Ferenc ötödik helyen végzett kerek száz ponttal.

Fotó: Szabolcs MKI


Váci sportsiker a hétvégén

Április 6-án, szombaton rendezték meg a Budapesten a XV. kerületben a Pólus Futónap 17. Palota Kupát. A Szenior Országos Mezei Bajnokság 5600 méteres távján a Pest megyei katasztrófavédelem hivatásos tűzoltója is indult. Sági József tűzoltó főhadnagy, a váci tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka kiváló teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet mind az abszolút, mind pedig az M40-es kategóriában.