Közösségi szolgálatteljesítés Pest Megyében


A 2016. január elseje után megkezdett érettségi vizsgák feltételéül szolgáló közösségi szolgálat teljesítése a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetnél (a továbbiakban: katasztrófavédelem) lehetőséget biztosítva a 9-11. évfolyamos korcsoport részére a katasztrófavédelem feladatrendszerének és küldetésének megismerésére, a biztonság, a katasztrófák megelőzése és a katasztrófák elleni védekezés melletti elkötelezettség, illetőleg felelősségérzet kialakítására.

Hosszú távon megvalósítandó cél, hogy a közösségi szolgálat jogszabályban meghatározott kötelező óraszámát (50 óra) a katasztrófavédelemnél önként teljesítő tanulók a polgári védelmi kötelezettség intézményére felkészülve felelős állampolgárként vegyenek részt a katasztrófák elleni védekezésben, a katasztrófavédelem nemzeti ügyként történő kezelésében. A közösségi szolgálat népszerűsítésére 1perces társadalmi célú reklámfilm készült, a BM. Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondozásában.
 A Pest Megyei Katasztrófavédelemnél történő közösségi szolgálatteljesítés rendjéről és programjairól, további részletes információkról itt olvashatnak.